Košarka

DEJAN MI ODMAH REKAO ZA DOBRIĆA - SVAKA ČAST! Za Vasu Micića su Zvezda i Radonjić idealan spoj!

Autor Mladen Šolak

Vasilije Micić pratio je igre svog bivšeg kluba ove sezone, a veoma mu je drago što je njegov drug zablistao u završnici sezone.

Izvor: Arena sport/screenshot

Zvanično najbolji košarkaš Evrope Vasilije Micić u nedelju je posetio utakmicu svojih bivših klubova, Crvene zvezde i Mege, u finalu plej-ofa Superlige.

Posle pozdrava sa svojim nekadašnjim trenerom Dejanom Radonjićem, on je kraj terena odgledao meč i dobio ovacije zvezdaša, koji su ga pozdravili skandiranjem "MVP, MVP".

Micić je rekao da mu je jako drago što je Radonjić opet na klupi Zvezde, a što je njegov drug Ognjen Dobrić lider ekipe i MVP finala plej-ofa.

"Igrali smo protiv Zvezde u januaru, kada je Dejo preuzeo ekipu i sedeo sam tada s njim. Jako sam blizak sa Dejanom i bilo mi je mnogo drago što se vratio, jer je i on sebe pronalazio kroz Evropu, ali mislim da u Zvezdi ima sve i da bi trebalo da ide jedino ako dođe neka ponuda poput Reala ili Barselone".

On je rekao i o čemu su razgovarali i šta mu je tada Radonjić najavio da će se dogoditi sa Dobrićem.

"On insistira da srpski igrači dobiju ulogu, u skladu s tim ko koliko može da iznese. Jeste se Dobrić do tada pokazao u nekoliko utakmica, ali rekao mi je da želi da mu da loptu i priliku. I svaka čast. Ovo što Dobrić igra je najbolje od njega i sve je plod njegovog rada. Vredan je, uvek je imao šut, sada je i konstantan i izrastao je u potpunog lidera. Jako je dobar i svaka mu čast".

Ognjen Dobrić dobio je MVP titulu od proslavljenog trenera i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića
Izvor: MN Press

Njih dvojica se poznaju još od kada su kao klinci trenirali u Železniku, a Micić veoma ceni i Dobrićeve ljudske kvalitete.

"Dobrić mi je jako dobar drug, celog života smo igrali zajedno, još od FMP-a. Volim takve ljude, normalne i skromne bez obzira na bilo šta da se dešava".