Košarka

BOMBA! TEODOSIĆ POJAČAVA PRVAKA EVROPE? ITALIJANI ZNAJU DETALJE: Efes će platiti klauzulu, samo da ga ukradu!

Autor Dušan Ninković

Srpski plejmejker Miloš teodosić blizu povratka u elitno evropsko takmičenje.

Izvor: MN Press

Jedan srpski organizator igre mogao bi da napusti Efes i ode u NBA, a na njegovom mestu Turci žele Miloša Teodosića. Nekadašnji član Los Anđeles Klipersa želja je turskog tima, kao zamena za Vasilija Micića!

Impresivna sezona koju je Teo imao u Virtusu privukla je ozbiljne ponude u Bolonju. Tako su za srpskog košarkaša sada zainteresovani najveći klubovi Evrope, pa između ostalog i branilac titule u Evroligi.

Po pisanju italijanskih medija Miloš Teodosić bi mogao da bude jedno od najvećih pojačanja Efesa za narednu sezonu. Isti izvori javljaju da sve do 10. jula Teo ima klauzulu u ugovoru po kojoj može da promeni sredinu, ali je neophodno da novi tim na račun italijanskog kluba uplati 250.000 evra!

I deluje da to neće biti problem...

Efes silno želi sprskog igrača, a njegovo bogato iskustvo im je garancija da će se on dobro snaći i na Bosforu, kada počne nova sezona.

Podsćeamo, Miloš Teodosić je u karijeri igrao za FMP, Borac iz Čačka, Olimpijakos, CSKA i Kliperse. Ima jednu titulu u Evroligi, jedno priznanje za MVP-ija istog takmičenja i dva puta je bio MVP regularne sezone Evrokupa, a bogatu karijeru je dodatno ''kitio'' medaljama sa Srbijom.

Do sada je osvajao srebrna odličja na Olimpijskim igrama, Mundobasketu i Evropskom prvenstvu, ali i zlata sa mlađim selekcijama. I trenutno se nalazi sa nacionalnim timom, sa kojim se priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.