Uživo

IGOR KOKOŠKOV OTKRIO LOŠU VEST! Još dvojica ne mogu zbog povreda - Srbija sada ima 13 igrača!

Selektor saopštio da zbog povreda u kvalifikacijama neće igrati ni Nikola Milutinov i Branko Lazić.

Izvor: Mondo

Čekanju, ipak, još uvek nije došao kraj. Selektor Srbije Igor Kokoškov obratio se danas javnosti, ali nije otkrio sve detalje.

Tačnije, saopštio je jednu lošu vest i naglasio je da spisak trenutno broji 13 igrača i da će tek posle večerašnjeg treninga biti poznato ko će činiti konačnih 12.

"Nikola Milutinov nije ušao u balon, sa reprezentacijom je, ali zbog tehničkih razloga nije sa vama. Branko Lazić zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi, to je informacija od pre par sati. Došao je sa velikom željom, ali nije mogao. Tu je 13 igrača, ali i taj jedan koji ne bude igrao će biti sa timom i u razmatranju će ostati za nastavak leta", poručio je Kokoškov u onlajn konferenciji za novinare.

Izvor: Mondo

"Orlovi" će u hali "Aleksandar Nikolić" igrati protiv Dominikanske Republike i Filipina, a potom će "ukrstiti" sa grupom u kojoj su Italija, Portoriko i Senegal. Samo osvajač turnira otići će u Tokio, na Olimpijske igre koje će trajati od 23. jula do 8. avgusta.

Nažalost, ekipa neće biti u najjačem sastavu za te mečeve. Nikola Jokić je zbog rođenja prvog deteta odlučio da ne bude sa timom, Bogdan Bogdanović igra finalnu seriju Istoka sa Atlantom protiv Milvokija, Vladimir Lučić i Marko Gudurić su povređeni, Nemanja Nedović nije spreman zbog problema koje je imao sa koronom. Takođe, ni dvojica mladih igrača iz NBA lige Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski nisu tu.

Dakle, na trenutnom spisku su: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Nemanja Bjelica, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Dejan Davidovac, Boban Marjanović, Filip Petrušev i Dalibor Ilić

17:00

KONFERENCIJA - VIDEO

Ovde možete pogledati i kako je izgledala cela konferencija za medije reprezentacije Srbije.

Kokoškov konferencija sa Micićem i Petruševim
Izvor: Youtube/Košarkaški savez Srbije

15:34

SPISAK NA ČEKANJU

Posle večerašnjeg treninga će Igor Kokoškov imati širu sliku oko toga ko će izostati sa konačnog spiska. Takođe, zvanična FIBA konferencija za medije će se održati u ponedeljak od 20h.

15:27

"FOKUS JE NA NAMA"

"Radimo na pripremi još uvek, u takvim smo okolnostima. Nemamo iskustvo sa instant pripremama. Skauting nije sekundaran, ali je fokus na našim igračima. Imali smo tri zajednička treninga. Radimo na prikupljanju informacija. Sve timove pratimo, imamo dobar izvor informacija da sve pripremimo. Faktor vreme je najvažniji. Treba da se osećamo konforno jedni sa drugima. Skauting je bitan. Ne znamo te igrače po imenu, ali tipski Dominikana je atipičan latino tim sa dosta individualnih igrača. Disciplina će biti vrlo bitna. Imaju dobrog trenera sa Novog Zelanda čiji sistem rada zanmo. Fokus je samo na nama".

15:24

KOKOŠKOV: IMAM LOŠU VEST

"Nikola Milutinov nije ušao u balon, on je sa reprezentacijom, ali zbog tehničkih razloga nije sa nama. Imam lošu vest da podelim sa vama i navijačima reprezentacje. Branko Lazić zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi. To je informacija od pre par sati. Došao je sa velikom voljom i energijom. Znamo sve o Laziću kao igraču i čoveku nije mogao da nastavi pripreme"

"Došao je sa velikom voljom i željom, nije mogao da nastavi pripreme. Imamo 13 igrača. Imamo još večerašnji trening i posle sastanaka i dogovora ćemo odrediti ko neće ući u 12, ali će taj igrač biti sa timom i biće razmatran za nastavak leta"

Izvor: MN Press

15:22

PETRUŠEV: SLUŠAMO SELEKTORA

"Fokusirani smo na rad, slušamo selektora Kokoškova. Očekivanja su uvek najveća", kazao je Filip Petrušev.

15:21

MICIĆ: ZDRAVLJE NAJVAŽNIJE

"Za sada sve ide kako treba, sa jako dobrom energijom smo pristupili ovome. Mirni smo, nemamo nikakve poteškoće, sve rešavamo u hodu. Najvažnije je da što zdraviji uđemo u kvalifikacije, da je to naš primarni cilj. Niti imamo puno vremena za pripremu, niti se očekuje da budemo sinhornizovani tako dobro kao da imamo više dana. Svesni smo da je to deo svega ovoga. Moramo što bolje da pristupimo svemu ovome. Homogenost unutar ekipe se oseća, miks mlađih i starijih igrača, predstoji lep period za nas sve", rekao je Micić.

15:20

KOKOŠKOV - ZNAMO ZAŠTO SMO OVDE

"Hvala vam na interesovanju, želeo bih da vas pozdravim sve. Ovde smo treći dan u balonu u Kraun plazi. Stanje je redovno, pratimo raspored koji nam daje direktor reprezentacije. Imamo samo jedan trening danas. U dnevnom smo rasporedu. Malo se ovde menja način rada i života. Znamo zašto smo ovde. Krećemo sa utakmicama za dva dana. Momci su motivisani, orni, sa velikim uzbuđenjem čekamo utakmice koje nam prestoje", počeo je Kokoškov

15:12

USKORO POČINJE

Konferencija selektora Kokoškova bi trebalo da počne vrlo brzo.

15:00

PRIKLJUČENI IGRAČI

Ima igrača koji su sa timom, ali nisu igrali na prijateljskim mečevima. To su Vasilije Micić i Nikola Milutinov. Nikola Kalinić je odigrao meč sa Meksikom u Beogradu.

Nikola Milutinov na treningu reprezentacije u Atini
Izvor: Košarkaški savez Srbije

14:50

DVOJICA IZ NBA U SRBIJI

Od petorice NBA igrača samo su dvojica igrala na pripremnim mečevima. U pitanju su Nemanja Bjelica i Boban Marjanović. Kao što je poznato, Bogdan Bogdanović se sa Atlantom bori za veliko finale NBA lige i igra u seriji protiv Milvokija, a Nikola Jokić ne igra zbog rođenja prvog deteta. Dvojica mladih igrača Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić su odlučili da se ovog leta posvete radu na svom telu.

Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Goran Sivački

14:46

GRUPE SE ZNAJU

Odavno je poznato ko će sa kim igrati u grupama na turniru u Beogradu. U grupi A su Srbija, Dominikanska republika i Filipini, a u grupi B Italija, Portoriko i Senegal. Samo pobednik turnira dolazi do vize za Tokio.

Inače, problem je nastao u grupi B pošto zbog pozitivnih testova na koronu košarkaši Senegala ne mogu da stignu iz Nemačke u Srbiju.

Izvor: Profimedia/Xinhua/Ding Ting

14:41

USPEŠNE PRIPREME

U sklopu priprema za predstojeći turnir Srbija je odigrala četiri utakmice. Tri na "Akropolis kupu" i jednu u Beogradu. Ostvarila je sve četiri pobede. Prvo je u Atini pao Portoriko, pa Meksiko i onda na kraju i domaćin - Grčka. Potom su generalnu probu imali u hali "Aleksandar Nikolić" gde su ponovo bili bolji od Meksikanaca.

Odlična uvertira za ono što sledi.

14:35

DOBRODOŠLI

Dobrodošli u MONDO lajv. Budite uz nas i saznaćete sve šta selektor Igor Kokoškov ima da saopšti pred početak turnira.

Ukratko

  • Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre se održava u Beogradu
  • Igor Kokoškov još uvek nije objavio spisak
  • Neće igrati nekoliko važnih igrača
učitaj još +