MNOGO GREŠAKA

DA SASTAVIMO IMENA I DA IM DAMO LOPTU - KAD BI SAMO MOGLO TAKO! Igor Kokoškov traži od publike - razumite nas, podržite!

Autor Nemanja Stanojčić

Selektor Igor Kokoškov analizirao utakmicu sa Dominikanskom republikom

Izvor: MN Press

Namučila se Srbija na startu. Umesto, na papiru lake pobede, do bodova su stigli tek u završnici.

Dominikanska republika se pokazala kao "tvrd orah", ali je trijumf na kraju ostvaren (94:79). Posle svega što se događalo na meču selektor Igor Kokoškov smiruje strasti.

 "Očekivali smo da će biti težak meč. Morali smo da pariramo njihovoj brzini. Igrali su opuštenije, sa više individualnih rešenja, nismo u prvom poluvremenu uspevali da im pariramo u tom segmentu. Znali smo da treba da ih branimo dobruo u igri čovek na čoveka. Posle toga smo se umorili, nismo bili disciplnovani i to im je dalo samopouzdanje", objašnjava Kokoškov.

Naglašava da je vreme glavni problem.

"Treba da budemo srećni zbog konačnog rezultata. Trojica igrača su se tek nedavno pridružila i nije lako sve to uklopiti. Tako je kako je, završili smo posao i to je bitno. Nije bilo lepo, bilo je previše grešaka, ali naglašavam da je pobeda najbitnija stvar".

Na pitanje da li je možda dobro što je ekipa imala težak posao na početku kaže:

"Mi nismo bili iznenađeni, znali smo da je psihološki teško igrati protiv ekipe koja je opuštenija. Nećemo previše analizirati ovu utakmicu, bilo je baš onako kako smo očekivali. Ključna je bila četvrta četvrtina i zadovoljan sam što smo pronašli način da pobedimo", zaključuje Kokoškov.

Selektor je slegao ramenima i dodao...

"Kad bi moglo tako, da se samo stave imena i da se baci lopta i da igramo... Mislim da publika i svi koji vole nacionalni tim treba da daju punu podršku i da razumeju u kojoj smo situaciji. Bitno je da smo zajedno, da razumemo našu situaciju", rekao je Kokoškov u miks zoni.

Sada je na "orlovima" noć za odmor, pa sutra ponovo izlaze na teren u 20.15 protiv Filipina.