BODRI GA

JELENA S BEBOM U REPREZENTACIJU, A JOKIĆ ODBIO ZBOG UMORA: Oglasila se kapitenka i zapušila usta kritičarima!

Autor Milutin Vujičić

Kapitenka reprezentacije Jelena Bruks govorila je o odluci Nikole Jokića da ovog leta ne oblači dres Srbije.

Izvor: MN Press

Odluka srpskog košarkaša Nikole Jokića da ovog leta ne nastupa za reprezentaciju podigla je mnogo prašine u javnosti, a verovatno će još i više posle neuspeha "orlova" na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre jer smo bez najboljeg centra sveta bili bezidejni...

Nemoguće je ne povući paralele sa Lukom Dončićem koji je posle naporne sezone u NBA odveo Slovence u Tokio, dok su mnogi primetili i da je srpska košarkašica Jelena Bruks igrala za reprezentaciju samo tri meseca nakon porođaja, pa je čak i bebu vodila sa sobom. Ipak, ako pitate kapitenku našeg tima - Jokića ne bi trebalo osuđivati i treba ga razumeti.

"Svako ima svoje razloge...", rekla je Jelena za "Informer".

"On je odigrao fenomenalnu sezonu i sigurno je umoran. Ne treba ga osuđivati, ali je on najbolji igrač u NBA ligi. Sve utakmice je igrao, nijednu nije propustio. On je naš ponos i igraće i za Srbiju kad bude mogao", dodala je srpska košarkašica koja će igrati na OI.

Posle uspeha na Eurobasketu, motiv u Tokiju će biti još jedna medalja, a to će biti i oproštaj mnogih košarkašica iz naše zlatne generacije.

Odrekle su se mnogo toga, ali sada je vreme za druge prioritete...

"Vežbala sam u teretani, a treningu sam se vratila mesec i po dana posle porođaja. Nakon tri meseca zaigrala sam za reprezentaciju. Dobar deo svog života sam posvetila reprezentaciji, sva moja leta. Srbiju sam uvek stavljala na prvo mesto, ali sada postoji nešto malo važnije. Imam dete i porodicu, želim da se posvetim njima. Sinu Mateu želimo da podarimo seku ili batu, a možda i oboje", rekla je Jelena i dodala:

"Suprug Dejvid Bruks je trener u košarkaškoj akademiji. Složili smo se da želimo još dece i to nam je sad u prvom planu".