To je bilo samo "ćao"

OSTAVIO SRBIJU U SUZAMA, ALI "DOVEO" LEDEJA U PARTIZAN! Zbog njega je Amerikanac došao kod Žoca

Autor Tamara Ranković

Nikolo Meli novi je košarkaš Milana.

Izvor: Profmedia

Dok je Partizan spremao bombu koju je želela cela Evropa, oni su stpljivo spremali zamenu.

Italijanski košarkaš Nikolo Meli ponovo je u Armaniju, posle šest godina.

Iako su se mnogi začudili kada je Zek Ledej došao u Partizan, italijanski klub imao je želju da dovede pojačanje iz NBA lige, a prva opcija bio je nekadašnji as tog kluba. Tako je Meli "pomogao" Željku Obradoviću da crno-beli dobiju još jednog fantastičnog igrača.

"Nikolo je od prvog momenta bio u centru naše pažnje. On je pravi igrač za nas, u zenitu karijere, neko u kome vidimo prvu figuru, a uz to je košarkaš sa neverovatnim talentom. To što smo uspeli da ga vratimo posle šest godina igranja u inostranstvu je nešto što nas čini ekstremno ponosnim", rekao je sportski direktor italijanskog kluba Hristos Stavropulos.

Meli nije krio radost zbog povratka na mesto uspeha.

"Kada sam odlazio rekao sam da je to samo ćao. Mnogo sam srećan što sam se vratio u klub koji mi je mnogo pomogao na putu košarkaškog razvoja. Došao sam kao klinac u klub gde sam po prvi put igrao vrhunsku košarku, gde sam osvojio nezaboravnu titulu. Vratio sam se kao drugačiji igrač, prepun iskustva u inostranstvu, sa titulama koje sam osvojio", istakao je bivši košarkaš Nju Orleansa i Dalas Maveriksa.

Meli je pre novog potpisa za stari klub obezbedio sa Italijom vizu za Olimpisjke igre pobedom nad Srbijom u finalu kvalifikacionog turnria u Beogradu.