Šta ovo bi?

DRIM TIM DOŽIVEO NAJVEĆU BLAMAŽU IKADA, OGLASIO SE I "LUDI SRBIN": Legenda šokirala Ameriku, javno rekao - DRAGO MI JE!

Autor Nikola Lalović

Amerikanci su od Nigerije doživeli poraz kakav njihov nacionalni tim ne pamti!

Izvor: Profimedia

Američki "drim tim" nije više tako nepobediv! Pod vođstvom Grega Popoviča su prvo doživeli debakl na Svetskom prvenstvu u Kini, a sada su pred Olimpijske igre u Tokiju doživeli verovatno najveći poraz u istoriji reprezentacije.

Nigerija ih je savladala 90:87 u meču u kome je pogodila 20 trojki, a posle prvog poraza od nekog afričkog tima u istoriji oglasio se i selektor. 

Greg Popovič je bio u sjajnom raspoloženju na treninzima nacionalne selekcije, a Amerika je ostala u čudu kada je rekao da mu je zapravo drago što se ovaj poraz desio.

"U neku ruku mi je drago što se ovo desilo. Ovo znači da još uvek moramo da učimo iz poraza pred ovaj vrlo važan turnir za nas", rekao je posle poraza Greg Popovič.

Nije bilo mnogo nervoze ni među igračima "drim tima". Dok američka javnost redom kritikuje igrače i stručni štab, jedan od članova startne postave na ovom meču Džejson Tejtum je vrlo smireno pričao nakon meča. 

"Mnogo toga se dešava. Ovo nam je prvi meč, moramo da nađemo ritam, da osetimo teren i jedni druge. Pokušavamo da se uklopimo i uđemo u formu", Tejtum