DOBRODOŠLICA

OBRADOVIĆ, KOKOŠKOV, PA SAŠA ĐORĐEVIĆ! "Nacionale" stigao u Istanbul, grad u kojem je već pisao ISTORIJU

Autor Mladen Šolak

Lep doček za Đorđevića u Istanbulu, gde je preuzeo Fenerbahče.

Izvor: Twitter/FBBasketbol

Aleksandar Saša Đorđević, igračka i trenerska legenda srpske košarke, stigao je u svoj novi klub, Fenerbahče.

U gradu u kojem je trojkom u poslednjoj sekundi doneo Partizanu titulu prvaka Evrope i u kojem je 2017. sa Srbijom bio drugi na Eurobasketu, "Sale Nacionaler" sada je na novom početku.

Posle era Željka Obradovića (2013-2020) i Igora Kokoškova (2020/21), sada je u Feneru počela Đorđevićeva era i trajaće prema ugovoru do 2024. godine.

Đorđević je u sredu bio dočekan na aerodromu gde je pozirao sa klupskim šalom, a onda je razgovovarao sa članom Uprave Fenerbahčea za mušku košarku Sertačom Komsuogluom, tim-menadžerom Dženkom Rendom i ostalim saradnicima sa kojima će raditi u narednom periodu.

"Pre svega, u saopštenju objavljenom nakon potpisivanja ugovora korišćeni su izrazi 'Dobro došli u porodicu Fenerbahče'. Zaista mi se to dopalo, jer dugo nisam čuo ništa slično. Sada samo moram da uspem da budem deo ove porodice. Zato sam veoma zahvalan i počastvovan što sam ovde", rekao je Đorđević posle dolaska u Istanbul.

Fenerbahče je ovog leta napravio značajne promene u timu.

Stigli su krilo Metečan Birsen iz Karšijake, poznati evroligaški tandem Akile Polonara - Pierija Henri iz Baskonije, kanadski bek Marijaš Šajok iz Burse, Ismet Akpinar iz Bahšečehira i centar Himkija Devin Buker.