Košarka

GOTOVA JE ERA: EVROLIGA OSTALA BEZ VELIKOG STRUČNJAKA! Posle 60 godina, Aito hoće da odmori!

Autor Mladen Šolak

Njegovi timovi godinama igraju fenomenalnu košarku, a sada ipak želi predah.

Izvor: MN Press

Evroliga je bar do daljeg ostala bez Aita Garsije Renesesa (74), stručnjaka koji je u više era evropske klupske košarke ostavio dubok trag.

Dojučerašnji trener Albe napustio je Berlince i ustupio svoj mesto saradniku Izraelu Gonzalesu, koji je prethodnih godina učio od njega kao pomoćnik.

Aito i on sarađivali su šest godina, napravili sjajan posao u Berlinu i sa objektivno skromnim budžetom za evrligaške uslove beležili sjajne rezultate, osvojili uzastopne titule i najvažnije - uz Efes igrali verovatno najdopadljiviju košarku.

"Moje vreme u Berlinu bilo je sjajno. Uživao sam u ovom gradu i u ovom klubu, sa navijačima i posebno sa ljudima sa kojima sam sarađivao svakodnevno. Možemo da budemo ponosni na ono što smo ostvarili. Sada je došlo vreme da uzmem pauzu od trenerskog posla i da opet napunim baterije", objasnio je on.

"Veoma sam srećan zato što je Izreal preuzeo mesto šefa stručnog štaba u Albi. Pokazao je šta može da uradi i želim njemu, timu i klubu sve najbolje. Alba će uvek imati posebno mesto u mom srcu", rekao je Aito.

Zanimljivo je da će Garsija sledeće sezone proslaviti okruglo 60 godina od svoje prve igračke sezone u dresu Estudijantesa, uz koji je nastupao još samo za Barselonu. Kao trener je pisao istoriju u Barseloni, koju je vodio u tri navrata i ukupno 13 godina, a onda je sa Huventudom 2008. osvojio Evrokup.

U Albi je bio od 2017.

Tagovi