Poslednji pozdrav

KOŠARKA PLAČE, NAJVEĆI SE OPRAŠTAJU OD DUDE: Spanulisove reči odzvanjaju, jednostvano Duda je Bog!

Autor Nikola Lalović

Ceo košarkaški svet zavijen je u crno posle smrti Dude Ivkovića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Napustio nas je Dušan Ivković, jedan od največih košarkaških umova koje je ovaj sport ikada video. Veliki Duda je umro u 78. godini, a ceo košarkaški sve se oprašta od njega. 

Od njega su se pre svega oprostili njegovi bivši klubovi, a KK Partizan je uz dirljivu poruku najavio i minut ćutanja na oproštajnom meču Novice Veličkovića, u čast velikog trenera. 

"Rano jutros, prestalo je da kuca srce velikog košarkaškog oca, čuvenog "Krstaša", čoveka čije košarkaško nasleđe nije moguće opisati rečima", piše u poruci crno-belih. 

PAOK se takođe oprostio od veličine koja je vodila ovaj klub početkom devedesetih. 

"Učitelj, mentor, veliki Dušan Ivović! Ogromna košarkaška ličnost je preminula, a mnoge uspomene ostaju zauvek, zajedno sa tvojim ogromnim doprinosom. Pozdrav Dudo", navodi se u saopštenju PAOK-a. 

Oglasili su se i crveno-beli iz Atine. Olimpijakos je jasno rekao - otišao je najveći ikada!

"Crveno-bela porodica je šokirana. Najveći trener Olimpijakosa ikada i jedan od najboljih u Evropi Dušan Ivković više nije sa nama. Legendarni Duda ostavlja iza sebe ogromnu prazninu, u ovakvim momentima malo je reči da opiše šta osećamo. Učitelju, hvala ti za sve što si nam dao, zauvek ćemo te pamtiti. Lepo putuj Dudo", piše Olimpijakos. 

A oglasila se i legenda Olimpijakosa, ključni čovek  Dudinom Olimpijakosu koji je 2012. godine pokorio Evropu. Vasilis Spanulis,

"Ah, Duda! Učitelj, lider, Bog! Reči ne mogu opisati tvoju veličinu. Hvala ti na svemu čemu si me naučio. Hvala ti što si mi bio mentor i uvek uz mene. Ti si košarka, a meni je srce slomljeno", rekao je Spanulis. 

Od njega su se dirljivim porukama oprostile i ABA liga, Evroliga, FIBA, ACB liga i Košarkaški Savez Srbije, kao i veliki broj klubova i vrhunskih košarkaša.