PARTIZANOVA LEGENDA PREDVODI NBA FILIJALU: Bivši kapiten crno-belih će praviti igrače za Grega Popoviča!

Legendarni kapiten crno-belih postao je šef stručnog štaba u Americi!

MN Press

Nekadašnji košarkaš i trener Partizana dobio je šansu karijere u SAD. Dugogodišnji kapiten crno-belih kog su navijači tog tima prozvali ''profesionalnim osvajačem trofeja'' biće naredne sezone prvi trener Ostin Sparsa - razvojnog tima San Antonija!

Božiću je ukazana ogromna čast jer je tek osmi trener u istoriji franšize koja se takmiči u Razvojnoj ligi, a novi posao došao je kao plod rada u prethodnom periodu. Mladi trener je već četiri godine deo stručnog štaba tima iz Teksasa.

Pre odlaska u Ameriku, Pera Božić bavio se trenerskim poslom i u Evropi. Dve godine je bio asistent u Partizanu, da bi u sezoni 2015/16 bio trener prvog tima crno-belih. Od 2017. godine je u SAD, a sa Sparsima je uspeo da osvoji Razvojnu ligu 2018. godine.

Filijala San Antonija na svom sajtu saopštila je i da će sa Božićem sarađivati novi stručni štab, koji čine Dejvid Pilipović, Nik Sajnc i Džesi Čajlds.

Njihov zadatak biće da stvaraju igrače za NBA ligu i pomognu San Antoniju da iz razvojne ekipe izvuče maksimum, košarkaše koji mogu da igraju na najvišem nivou. Svakako, biće to velika prilika i da mladi srpski trener pokaže sav svoj talenat u radu sa košarkašima koji žele da postanu NBA zvezde.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.