AU!

ZVEZDIN EVROLIGAŠKI RIVAL SE POJAČAO! Bio je 3. pik na draftu, zbog droge izbačen iz NBA, a sada je u Rusiji!

Autor Nemanja Stanojčić

Uniks doveo veliko pojačanje za novu sezonu.

Izvor: Profimedia

Evroliga uskoro počinje, a timovi u elitnom takmičenju još uvek sklapaju timove za start i sve što ih čeka u predstojećoj sezoni.

Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, dok Dejan Radonjić i stručni štab prate stanje na tržištu i traže pojačanje, jedan od njihovih rivala se ozbiljno pojačao.

Uniks je doveo O DŽej Meja. Njega je na draftu 2008. godine izabrala Minesota kao trećeg pika. Ispred su bili samo Derik Rouz (Čikago) i Majkl Bizli (Majami), dok su iza ostali Rasel Vesbruk (Oklahoma), Kevin Lav (Memfis), Danilo Galinari (Niksi) i mnogi drugi. Doduše, odmah je trejdovan u Grizlise u zamenu za Lava.

Igrao je za Dalas i Milvoki sa Janisom Adetokumbom pre nego što je 2016. godine izbačen iz NBA lige zbog korišćenja droge. Suspenzija je trajala do sezone 2018/19, ali je Mejo odlučio da se ne vrati, već je igrao u drugim ligama. Oprobao se u Portoriku (Atletiko de San Herman), zatim je igrao za dva kluba u Tajvanu (Dasin Tajgers i Hunan Jongšeng), pa je otišao u Kineski Tajpeh (Tajpeh Fubon), a onda i u Kinu (Laoning). Tamo je postavio i novi rekord karijere sa 48 postignutih poena.

Sada je odlučio da se oproba u Evroligi i tako postao najzvučnije pojačanje u Kazanju. Pre njega su stigli Mario Hezonja i bivši plejmejker Zvezde Lorenco Braun.