Košarka

ZVEZDA POČINJE SEZONU, RADONJIĆ NABRAJAO POVREĐENE: Veliki problemi crveno-belih pred start - bez pola tima na Split

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli u petak igraju prvi takmičarski meč u sezoni 2021/22.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda sprema se uz velike probleme za prvu takmičarsku utakmicu u sezoni, protiv Splita u "Pioniru" (petak u 20 časova).

Trener Dejan Radonjić završio je pripreme ekipe sa čak šestoricom povređenih igrača, među kojima su i nedavno operisani krilni centar Eron Vajt, koji zbog loma ruke neće igrati do kraja godine, a uz njega i Ognjen Dobrić, koji nije odigrao nijedan pripremni meč.

Takođe, povređeni su i Branko Lazić, Stefan Lazarević, Dejan Davidovac i Nejt Volters.

"Gotovo sigurno ćemo nastupiti bez većeg broja igrača: Vajt je van trenažnog procesa zbog povrede koju je zadobio još protiv Panatinaikosa i očekujemo ga za nekoliko meseci. Dobrić i Lazić u najboljem slučaju će trenirati za desetak dana, Davidovac polako izlazi iz povrede i videćemo kada će nam se priključiti sledeće nedelje. Lazarević i Volters su bez košarkaškog treninga sa ekipom, a pod znakom pitanja je i Uskoković. Sve ovo navodi da smo pripreme za ovaj meč izveli u neočekivanim okolnostima. Morali smo da pronađemo način da radimo kako želimo. Međutim, bez obzira na sve želimo pobedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju sutra uz nas i da daju podršku momcima koji će sutra igrati” rekao je trener crveno belih za klupski sajt.

Split je tokom leta pojačao ekipu sa nekoliko pojačanja, o kojima je Radonjić govorio u najavi utakmice.

"Oni su donekle promenili sastav, stigao je i Džons, ugovor je obnovio iskusni Roko Ukić. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, počelo je i njihovo nacionalno prvenstvo, dakle u takmičarskom su ritmu. Naš prioritet je da razmišljamo o našoj trenutnoj situaciji koja nije sjajna!"

Povratnik u Zvezdu Luka Mitrović imaće svoj drugi takmičarski debi za crveno-bele.

"Kao što se zna imali smo dosta problema poslednjih 15-ak dana sa brojnim povredama igrača. Ipak, u kakvom god sastavu da izađemo u petak, želimo i imamo svojevrsnu obavezu da tražimo pobedu na startu nove sezone. Pozivam naše navijače da dođu i vide ovaj novi tim Crvene zvezde i pruže nam podršku koja će nam prijati i značiti", rekao je jedan od lidera ekipe.

Izvor: Printscreen/Magentasport

Utakmica Crvena zvezda – Split igra se u petak od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda pustila je u prodaju i pojedinačne ulaznice, koje koštaju po 500 dinara za tribine i 800 dinara za parter.

Parovi 1. kola

U petak

Mornar - Cibona 18,
Crvena zvezda - Split 20

U subotu

Igokea - Borac 17
Cedevita Olimpija - Krka 21

U nedelju

Mega - Studentski centar 12
Budućnost - FMP 19

U ponedeljak

Zadar - Partizan 18