Preračunao se?

LESOR POTPISUJE! POSLE TEŠKE POVREDE CENTRA, KLUB PRELOMIO: Za sada je privremeno rešenje, prvo mora da se dokaže!

Autor Nikola Lalović

Matijas Lesor je dugo čekao ugovor i tek sada je našao novi klub.

Izvor: MN Press

Nekadašnji centar Crvene zvezde Matijas Lesor je konačno pronašao novi angažman! Francuz je celog leta bio meta mnogih klubova, a na kraju će ipak zaigrati Evroligu i to zahvaljujući povredi. 

Lesora je tražila Crvena zvezda, ali do dogovora nije došlo. Kao moguća destinacija pominjao se i Partizan, ali ni od toga nije bilo ništa. 

Kako se sezona približavala rasla je nervoza kod Francuza, koji je javno kritikovao Monako i bio nezadovoljan što mu u kneževini nije ponuđen adekvatan novi ugovor. Sada je potpisao saradnju sa Makabijem iz Tel Aviva, javlja izraelski novinar Rui Koen.

On će potpisati kratkoročni ugovor na dva meseca sa opcijom produžetka, a razlog njegovog dovođenja je pre svega teža povreda hrvatskog centra Ante Žižića. On će propustiti gotovo dva meseca na startu sezone i Lesor će imati to vreme da dokaže da je validna evroligaška opcija. 

To znači da će se uskoro sastati i sa svojim bivšim timom, pošto Makabi igra sa Crvenom zvezdom u drugom kolu Evrolige 7. oktobra. 

Lesor je prošle sezone u Evrokupu za Monako prosečno beležio 12,5 poena i 6,1 skok po meču, a bio je i MVP četvrtfinala-.