Uživo

ZVEZDA PALA U DRAMI! OSTALA BEZ ŠUTA, SNAGE I "BREJKA" U ISTANBULU: Crveno-beli bili blizu, ali Saletov Fener preživeo!

Zvezda je krenula očajno, a onda preokrenula. Ipak na kraju nije bilo poena za pobedu.

Izvor: Anadolija/Şebnem Coşkun

Dva lica Crvene zvezde smo videli u Istanbulu. Jedno na samom početku i kraju meča, a drugo u trenucima kada je snažnom odbranom uspela da se vrati u meč. 

Na kraju smo videli dramu, šansu crveno-belih da pobede, ali sa starta Evrolige tim Dejana Radonjića vraća se bez bodova. 

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

Povredama desetkovani tim crveno-belih završio je meč iscrpljen od napora i bez energije koja je bila potrebna da na kraju padne favorit. Sa čak 21 izgubljenom loptom i uz samo četiri pogođene trojke iz 18 pokušaja, crveno-beli u završnici ipak nisu imali ono što je potrebno za trijumf, kao što nisu imali ni petoricu odsutnih igrača.

Tim Dejana Radonjića je počeo meč odigravši punih pet minuta bez ubačenog poena, ali je posle 14:0 na startu uspeo da zaigra odbranu na pravi način, da se izbori sa dominacijom Fenera ispod koša i da "diše za vrataom" protivničkoj ekipi tokom celog meča. 

U finišu je bilo šanse da srpski tim dođe do pobede, ali na kraju niko nije uspeo da postane heroj ove večeri. Od rezultata 51:47 na pet minuta do kraja Crvena zvezda je u narednih tri minuta postigla samo dva poena i Fener je tada prelomio meč. 

Poveli su izabranici Aleksandra Đorđevića sa 58:49, pa ni trojka Nikole Ivanovića na 1:50 do kraja meča nije uspela da uzdrma domaće do kraja. Crnogorac je potom još jednom trojkom na 6 sekundi do kraja doneo Zvezdi "minus 3" (57:60) i šansu za spektakularan preokret, ali jednostavno Fener nije sebi dozvolio sebi kiks da izgubi loptu i ostane bez pobede na otvaranju Evrolige. 

Crveno-beli su se na početku mučili sa dominacijom Fenera ispod koša, ali je Dejan Radonjić to uspeo da neutrališe. Odbrana je funkcionisala odlično, sveo se Fener na samo 61 poen, a pogotovo je na spoljnim pozicijama crveno-beli tim pokazao čvrstinu. Plejmejkersi par De Kolo - Henri je ostao bez poena u prvom poluvremenu, a na kraju su zajedno stigli tek do 11 - De Kolo 7 i Henri 4. 

Kod Fenera je najkonstatniji bio Dišon Pjere sa 13 poena, a kod Crvene zvezde je na kraju nedostatak raspoloženog šutera presudio, uz podrazumevani manjak energije u skraćenoj rotaciji. 

Nikola Ivanović je sa 16 poena bio najefikasniji, ali njegove dve trojke u finiišu su došle prekasno, kada je šansa za povratak bila vrlo mala. Nikola Kalinić je ubacio devet poena, ali čini se da se previše istrošio na oba kraja terena i da je odbrana protivnika redovno stizala da ga udvoji, a poenterski značajan učinak imao je još samo Nejt Volters sa 9 poena. 

Ceo tok meča pročitajte klikom na "Razvoj događaja".

CRVENA ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6, Volters 9, Uskoković, Davidovac, Mitrović 4 (6sk) , Kalinić 9 (9sk), Holins 5 (5sk), Simonović, Ivanović 16 (6as), Kuzmić 8

FENERBAHČE: Birsen, Šajok 4, Akpinar 2, Mahmutoglu 6, Biberović, De Kolo 7, Henri 4 (6 as), Pjer 13, Veseli 8, Buker 8 (9sk), Polonara 7, Duverioglu 2


21:33

KRAJ! POBEDA FENERA - 61:54

Ivanović promašuje trojku, a onda posle poena Nanda De Koloa pogađa Nikola Ivanović. Henri pogađa dvojku i sada je Fener na +8. Mitrović! Poeni uz faul! Ne pogađa sa penala.

Promašaj Fenera, a Zvezda daje trojku preko Ivanovića! 60:57 i drama na kraju! Tajmaut Fenera! Faul nad De Koloom, a onda i faul Kalinića. Ide De Kolo na penale. 

Daje jedno bacnaje. Gubi loptu Zvezda i na kraju poeni za kraj uz zvuk sirene. 

21:27

38. minut: FENER VODI! 56:49

Kalinić gubi loptu ispod koša, a onda Kuzmić krade loptu ispod koša. Holins nije pogodio, ali Kalinić uzima tu loptu. Holins promašuje drugi otvoren šut. 

Šajok gubi loptu i Holins konačno daje poene, sada iz kontre. Kalinić ispada i Dešon Pjer daje lake poene. a onda Kalinić ne pogađa trojku. Trojka De Koloa. 

21:23

36. minut: TAJMAUT! 51:47

Holins uzima loptu, ali Kalinić daje loš pas Mitroviću i gubi i Zvezda loptu. Loš napad Fenera i hvata Mitrović tu loptu. A onda rampa za Kalinića i kontra Fenera, ali Lazarević blokira Polonaru! Tajmaut!

21:21

35. minut: TESNO! 51:47

Kuzmić postiže poene i Zvezda je na -3! Postiže poene sa poludistance Veseli, a onda Zvezda promašuje trojku. Lazarević uzima skok, a Volters promašuje trojku. 

Vraća se lopta Ivanoviću, on promašuje trojku, ali faul nad Kalinićem ispod koša. Faul Henrija i poeni Ivanovića! Postiže poene sa penala. 

Polonara je fauliran ispod koša i ide na liniju penala. Postiže Italijan oba bacanja. Mitrović ne prolazi, a onda izgubljena lopta Zvezde. 

21:13

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Sad aje 45:42

Veseli izbacuje loptu u aut, a onda ne prolaze dva pika Kuzmića i Ivanovića. Promašuje Volters i Simonović hvata tu loptu. Nejt Volters pogađa uz prekršaj. 

Zamalo da Lazarević uzme loptu! Daje poene Zvzede i na -3 je!

21:08

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Fener se odlepio 45:37

Prolazi Volters i smanjuje na --2, ali Dešon Pjer poentira. Volters opet prolazi, dva vezana odlična prodora. 

Akpinar promašuje trojku, ali Veseli odbija tu loptu za De Koloa. Faul Holinsa, Upisuje se u listu strelaca De Kolo u 28. minutu, daje jedno bacanje. 

Promašuje otvorenu trojku Simonović, a onda mu beži Polonara i daje poene. Kuzmić baca loptu u aut. Lazarević faulira Pjera i on daje dva poena. 

Kuzmić gubi loptu ispod koša i Fener trojkom Polonare ide na +10! Poslednji napad za Zvezdu i Kuzmić ubacuje poene. 

21:00

26. minut: TAJMAUT! 35:31 za Fener

Luka Mitrović ne uspeva da postigne poene ispod koša, a Polonara promašuje trojku. Spašava Buker Zvezdu sa faulom. Tajamaut. 

Fener je izvan bonusa posle faula Akpinara. Ali onda Kalinić baca loptu u aut. Pjer pogađa trojku, a onda se ne svira faul nad Kuzmićem ispod koša. Poeni Veselog iz kontre i tajmaut Radonjića. 

20:55

25. minut: Serija promašaja Fenera! 31:30 za Zvezdu

Mitrović se kratko otvorio i promašio, a Henri promašuje trojku. a Ostin Holins promašuje trojku. Ipak Amerikanac sada krade loptu, Kalinić promašuje sa osam metara, ali je hvata. 

Henri promašuje, a onda nije precizan ni Nikola Ivanović. Faul u napadu Bukera, a onda očajan napad Zvezde i izgubljena lopta Ivanovića. 

Sam je Henri i očajno šutira, a lopta je u autu. 

20:51

DRUGO POLUVREME! Vodi Zvezda 31:30

Crvena zvezda je počela poenima Luke Mitrovića, a onda posle promašaja Fenera, Sada konačno pogađa i Ostin Holins za tri! Henri daje dva poena posle ulaza.

20:42

Kako je počelo...

Crvena zvezda nije postigla poene u prvih 5 minuta meča i Fener je napravio 15:0 na startu, ali je onda tim Dejana Radonjića uspeo da iskontroliše skok, a Fener je krenuo u seriju promašaja za tri. 

U prvom poluvremenu je tim Saleta Đorđevića šutirao 1/8 za tri, a plejevi Fenera su potpuno zaustavljeni, Pjerija Henri i Nando De Kolo su ostali bez poena. 

Crvena zvezda je posle početne smušenosti u napadu uspela da pre svega u brzoj igri i kontrama dođe do napadačke realizacije, a "povukao" je i nekim solo prodorima Nikola Kalinić. 

Pred drugo polureme veliki problem su tri lične greške Ognjena Kuzmića, jedinog centra u rotaciji Dejana Radonjića.

20:37

Ko je davao poene?

Kod Crvene zvezde je ulogu lidera preuzeo Nikola Kalinić i postigao je 9 poena, dok je Nikola Ivanović dodao 7. Stefan Lazarević i Kuzmić su dali po 5 poena, a Volters je dodao 2 poena. 

Kod Fenera Buker je imao 8, Mahmutoglu 6, a Šajok, Pjer i Veseli po 4 poena. 

Izvor: KK Crvena zvezda

20:33

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Tvrdo, da tvrđe ne može 28:26!

Buker promašuje za tri, fauliran je u kontri Ivanović i posle slobodnih bacanja izjednačuje!

Šajok promašuje, ali izlazi Holins iz blokova i promašuje skoro ceo obruč. Veseli pogađa poludistancu, a onda promašaj Ivanovića i to je to. 

Kraj poluvremena - 28:26 za Fener! 

20:28

18. minut: TESNO! 26:24

Zamalo izgubljena lopta Zvezde, a onda crveno-beli nisu ubacili loptu iz auta. Faul Mitrovića nad Henrijem. Simonović igra nogom, Šajok baca "ciglu" o obruč. 

Potpuno sam je Simonović i promašuje trojku, a Holins preseca dodavanje. Očajan šut Mahmutoglua, hvata Fener loptu, a onda je krade Kalinić. 

Kalinić daje dva poena i Sale Đorđević traži tajmaut. 

20:22

17. minut: Greške, greške... 26:22 za Fener

Kalinić promašuje trojku, a Simonović promašuje trojku iz drugog pokušaja. Sam je Melih Mahmutoglu i on daje poene. Henri promašuje preko ruke, ali Zvezda gubi loptu i Buker kažnjava u kontri. Tajmaut Radonjića. 

20:20

15. minut: PROBLEM POD KOŠEM! 22:21 vodi Zvezda

De Kolo je promašio poludistancu, a onda prvim poenima Nejta Voltersa Zvezda prvi put vodi 22:21 u 15. minutu meča. Šajok gubi loptu, a onda faul Henrija nad Ivanovićem.

Buker blokira Kalinića i idemo na tajmaut. 

Treći faul Kuzmića je ogroman problem za crveno-bele - on je jedini centar u rotaciji Dejana Radonjića!

20:18

14. minut: NEMA VOĐSTVA! Fener na +1 - 21:20

Mahmutoglu pogađa jedno bacnaje, a onda Nikola Ivanović pogađa trojku! Zvezda je na -1!

Loš šut Pjerije Henrija, a onda udarac u nos Luke Mitrovića. Ima krvi i on mora da izađe! Prilika za vođstvo Zvezde, ali Volters bira jedan jako loš prodor. 

Stefan Lazarević igra sjajnu odbranu na Henriju, a Kuzmić gubi loptu i pravi treći faul!

20:12

POČINJE DRUGA ČETVRTINA! Bez poena na startu - 20:17

Sviraju sudije korake Kaliniću, a onda je Kalinić igrao nogom. Mahmutoglu pogađa preko Mitrovića, a Volter promašuje flouter, ali sa druge strane promašuje Mahmutoglu. 

Loš napad Zvezde, izgubljena lopta Fenera i poeni iz kontre Lazarevića. Faul nad Mahmutogluom. 

20:07

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Bolje nego što smo se nadalI! 18:15!

Prikucava Duverioglu promašaj De Koloa, a onda Šajok faulira Kalinića. Luka Mitrović pravi grešku u koracima, ali ni De Kolo nije precizan. 

Zakucavanje Lazarevića i idemo na odmor!

20:04

TAJMAUT! Zvezda u seriji - 16:13

Promašuje Duverioglu dva bacanja, a onda gubi loptu Zvezda. Trojka Nikole Kalinića! i sada Sale Đorđević zove tajmaut!

20:01

8. minut: ZVEZDA JE ŽIVA! 16:10

Zvezda daje prve poene posle 5 mintua igre preko Kalinića u kontri! Dobra odbrana Zvezde, krade loptu Šajoku Holins. Kuzmić koristi asistenciju Ivanovića i poentira. Ivanović krade loptu De Kolou i fauliran je. 

Kalinić je "ugurao" Pjera ispod koša i dao je poene. Promašaj za tri Fenera, Kuzmiću se odbija lopta i zakucava. De Kolo promašuje sa poludistance, ali lopta je kod Fenera. 

Dešon Pjer poentira iz druge šanse, ali Ivanović brzo vraća te poene!

19:56

5. minut: POTOP ZVEZDE! 14:0

Kalinić dobija rampu ispod koša, a onda faul Holinsa u odbrani. Sada je 10:0 poenima Bukera, Simonović krade loptu Veselom, a sada je konačno u igri i Ognjen Kuzmić. 

Očajno dodavanje Votersa i Buker zakucava u kontri - 12:0. Veseli skida loptu sa ruke Kuzmiću, a sada Šajok daje šut sa poludistance. Kuzmić gubi loptu ispod koša, a Fener ne poentira preko Šajoka. 

19:49

POČELO JE! 8:0 za Fener!

Zvezda startuje sa Voltersom, Holinsom, Kalinićem, Simonovićem i Mitrovićem!

Počelo je poenima Jana Veselog, a onda Simonović gubi loptu i zakucavanje Fenera u kontri. Potom promašaj Simonovića, Volters promašuje trojku, a brzi poeni iz kjontre Bukera! Izgubljena lopta Zvezde, a onda Buker promašuje zicer. Faul Marka Simonovića i Buker daje dva slobodna bacanja. 

Tajmaut Dejana Radoniića. 

19:46

MINUT ĆUTANJA!

I uoči ove utakmice košarkaška Evropa odaje počast minutom ćutanja velikom Dušanu Dudi Ivkoviću. 

19:20

Selektor se javio!

Selektor Svetislav Pešić je u razgovoru za "RTS" pričao i o Crvenoj zvezdi i poželeo joj je sreću na današnjem meču. Osim toga je istakao da bi želeo da vidi dva srpska tima u Evroligi naredne sezone. 

Izvor: Radio-televizija Srbije/Printscreen

18:30

Ko nedostaje Zvezdi?

Crvena zvezda će u Istanbulu biti bez cele jedne petorke. Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić su otputovali sa timom, ali neće biti u konkurenciji, dok su Branko Lazić, Eron Vajt i Majk Cirbes ostali u Beogradu. 

17:45

EVROLIGA! Konačno!

Elitno evropsko takmičenje krenulo je pobedom Monaka nad Panatinaikosom, a sada počinje i za Crvenu zvezdu. 

U sezoni koja startuje u znaku velikih problema i povreda tim Dejana Radonjića posle uvodne pobede u ABA ligi traži trijumf i u evropskoj eliti. 

Meč počinje od 19:45!