POZIV ZA NOVAKA

NOVAČE, ČEKAM TE U PIONIRU! Zvezdin "iks faktor" iz Izraela ima poruku za najboljeg na svetu - OBOŽAVA ga!

Autor Nemanja Stanojčić

Plejmejker crveno-belih otkrio je da obožava najvećeg srpskog sportistu i ima posebnu želju da ga upozna zbog jednog razloga.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ostvarila je dve velike pobede jednu za drugom. Prvo je u derbiju regiona savladala Budućnost, pa je stigla i do evroligaškog prvenca.

Crveno-beli su u krcatoj dvorani u Tel Avivu su pobedili Makabi (75:63). Bacili su domaći tim na kolena, lomili ga snažnom odbranom i pokazali da će ove sezone biti "tvrd orah" za svakoga.

Jedan od "iks faktora" u trijumfu bio je Nejt Volters. Bivšem klubu je ubacio 17 poena (3/4 za tri), od čega su dve trojke krajem treće četvrtine bile verovatno i ključ pobede.

"Nisam imao poseban motiv protiv bivšeg tima. Bila nam je potrebna pobeda u gostima. Imamo mnogo povređenih igrača, situacija nije laka, ali smo igrali dobro. Odbrana je bila odlična i to nam je donelo trijumf", rekao je Volters posle utakmice.

Pre tog meča je odlični plejmejker dao i jedan veoma zanimljiiv intervju u kom je pričao o Zvezdi, ali i o tenisu i Novaku Đokoviću.

"Prvi mandat u Zvezdi je bila moja druga godina u Evropi. Pamtim neverovatne navijače i atmosferu koju nikada neću zaboraviti. Nadam se da ćemo i ove sezone imati punu dvoranu i to neverovatno iskustvo. Trener Radonjić je sjajan, poznajem dosta igrača od ranije i osećam se komforno. Biće zabavna sezona i srećan sam što sam se vratio."

Otkrio je potom detalje koje je malo ko znao.

"Košarka je oduvek bila moj omiljeni sport, ali sam se oprobao i u tenisu. Smatram da je dobro probati i druge sportove, da malo promeniš stvari. Tenis je individualni sport i tamo je mentalna snaga veoma bitna. Nije bilo baš sjajno, ali je dobro bilo probati. Igranje tenisa mi je pomoglo za kretanje, brzinu i taj korak sa mentalne strane. Taj faktor mi znači u košarci."

Ima jednu veliku želju - da upozna Novaka Đokovića.

"Znam da Novak dolazi na neke Zvezdine utakmice i da voli klub i to mi je super. On je verovatno najbolji teniser svih vremena. Nadam se da će doći na neki meč i ove godine. Njegov sam veliki fan. Gledam tenis dosta, posebno grend slemove, zabavno je gledati ga."

Upitan da li bi voleo da zaigra protiv njega kaže:

"Mislim da ne bih bio dobar u meču sa njim. Baš dugo nisam igrao tenis, tako da ne bih voleo da se sretnemo preko mreže", nasmejao se Nejt.

Za razliku od tenisa, voleo bi da odigraju basket.

"E, to bi vilo sjajno. On je sjajan sportista i neko na koga se mnogi ugledaju. Pazi na svoje telo, naporno radi i veoma je talentovan. Bilo bi zaista lepo upoznati ga".

Makabi Crvena zvezda
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Na kraju je otkrio i planove po okonačnju karijere.

"Sada sam u potpunosti fokusiran na košarku, tako da ne igram mnogo tenis. Međutim, kada odem u penziju mislim da ću dosta vremena provoditi na teniskim terenima", zaključio je Volters.

Zvezda nastavlja seriju putovanja, pošto već u subotu idu u Laktaše gde ih u nedelju očekuje duel sa Igokeom u ABA ligi.