OPREZ

ZVEZDA U ARENI POSLE GODINU I PO DANA! Radonjić traži jednu stvar i upozorava: Kazniće svaku našu grešku!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Radonjić je oprezan pred meč sa Žalgirisom u Evroligi.

Izvor: MN Press

Ponovo će Crvena zvezda igrati u beogradskoj Areni. Posle godini i po dana će se naći u našoj najvećoj dvorani.

Poslednji meč odigrali su protiv Makabija 6. marta 2020. godine. A ovo će im biti i prvi ovosezonski duel u eliti posle dva gostovanja protiv Fenerbahčea i Makabija.

Trener Dejan Radonjić je svestan težine zadatka protiv Žalgirisa koji je smenio trenera, pa je stigao Jure Zdovc.

"Prva utakmica kod kuće u Evroligi ove sezone. Za nas izazov da pokušamo da dobrom igrom dođemo do pobede. Znamo da će biti teško. Žalgiris je posle dva poraza na startu promenio trenera, pa ćemo videti reakciju tima na to. Mi iz nekog teškog ritma ulazimo, posebno zbog činjenice da imamo manjak igrača u rotaciji, imamo povratnike iz dugih i kraćih pauza", rekao je Radonjić.

Od svojih igrača traži samo jedno - fokus.

"Trenažni proces je nedovoljan za ono što je nama potrebno u ovom trenutku. Želimo da odigramo meč sa dobrom energijom, koncentracijom, jer će nas iskusni tim iz Kaunasa kazniti za svaku grešku. Moramo to da svedemo na najniži mogući nivo i da intervali dobre igre budu što duži da možemo da kontrolišemo dešavanja na terenu. Uz podršku navijača, koja nam je evidentno potrebna, da dođemo do pobede."

Problemi sa povredama i koronom u timu i dalje traju.

"Cirbes je u izolaciji, Vajt je povređen i u posebnom režimu je, Lazić je u svom programu i videćemo u narednih sedam do 10 dana kada bi mogao da počne da trenira sa timom. Imamo isti sastav i sigurno da treba da individualno damo još više da bi nadoknadili manjak koji nije mali. To su tri igrača koja su značajna (Dobrić, Davidovac i Holins). Takođe, oni koji su izašli iz povrede nisu u stanju u kakvom ih očekujemo u nastavku sezone."

Na kraju je pozvao publiku da dođe u što većem broju na utakmicu u sredu od 19h.

"Ne mogu da procenim koliko će ljudi doći, ali se nadam da će ih biti što više. Svima nama bi podrška bila značajna, trenutak je takav i ritam i protivnik i ono što sledi. Bilo bi nam značajno da dobijemo što veću podršku sa tribina", zaključio je Radonjić.