Bravo!

TROJKA JE SRPSKI BROJ, ZATO JE NOSI NA DRESU: Petrušev objasnio simboliku Turcima - sa 33 je još bolje!

Autor Dušan Ninković

Mladi košarkaš je pre nekoliko meseci pojačao Efes i već uspeo da pokaže da je ozbiljno pojačanje za osvajača Evrolige.

Izvor: MN Press/Youtube/screenshot/Anadolu Efes Spor Kulübü

Srpski košarkaš Filip Petrušev veliko je pojačanje Efesa, aktuelnog šampiona Evrope, za narednu sezonu. Nakon fantastične godine u Megi, a zatim i leta sa reprezentacijom, centar se preselio u Tursku i po prvi put osetio čari igranja u Evroligi.

Momak koji je na prethodnom NBA draftu izabran od strane Filadelfije još se razvija u evropskoj košarci, a za zvaničan jutjub kanal turskog tima govorio je na brojne teme. Između ostalog, otkrio je zašto voli da nosi broj tri na dresu!

Prethodna sezona bila mu je najbolja u kariejri, pa je razgovor i počeo od toga, kako je sve napredovao kroz utakmice u dresu beogradskog kluba.

''U Megi sam igrao najbolju košarku u životu. Bilo je zabavno. Poboljšao sam sve, pokazao da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam igrao'', rekao je mladi košarkaš.

Igrao je Letnju ligu, pokušao da se nametne NBA timovima, ali to nije bilo nimalo lako!

''Bilo je u redu, možda ne baš kako sam očekivao. Letnja liga je bila zabavna. Najteže mi je bilo da se priviknem tamo jer smo imali tri treninga, pa igrali utakmicu. Zbog toga je na mečevima bilo mnogo slobodnog stila, kao da igramo basket na ulici'', navodi centar Efesa.

Kao dečak, ugledao se na dvojicu košarkaša - jednog zbog samog stila igre i sličnosti, drugog zbog želje da uvek pobedi.

''Dirk Novicki mi je bio idol. Na njega sam se ugledao zbog visine, jer je radio sve na terenu. Voleo sam i Kobija zbog njegove strasti i mentaliteta'', otkrio je Filip Petrušev.

Simbolično, zbog tradicije koju broj tri ima u Srbiji, Filip Petrušev je baš njega izabrao kada je otišao iz naše zemlje da bi gradio karijeru.

''Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće. To je i srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada imam dve trojke onda je još bolje'', rekao je igrač koji u Efesu nosi 33.

U istom razgovoru za zvanični Jutjub kanal turskog kluba Filip Petrušev otkrio je i da je sa sedam godina počeo da trenira. Roditelji su uticali na njega, kako bi imao neku aktivnost u slobodno vreme, a pošto je bio visok dilema nije postojala.

Petrušev je Turcima otkrio i da je poznavao Vasu Micića pre nego što je stigao u Efes. Njih dvojica upoznali su se u finišu prethodne sezone kada je Vasilije gledao neke mečeve u srpskoj košarci, a leto su proveli zajedno u reprezentaciji. Vasa i hrvatski košarkaš Kruno Simon zovu ga ''Lima'', a on uživa uz igrice u slobodno vreme.

Pogledajte ceo intervju:

Filip Petrušev
Izvor: Youtube/Anadolu Efes Spor Kulubu