Problem!

FENERBAHČE NEĆE DA ĆUTI - POČEO RAT SAOPŠTENJIMA PROTIV EVROLIGE: Nakon 4 poraza udarili na sudije!

Autor Dušan Ninković

Turski tim je jedan od najbogatijih klubova Evrope, a tvrde da su nekoliko puta ove sezone oštećeni u završnicama egal mečeva.

Izvor: MN Press

Aleksandar Đorđević je ovog leta na klupi Fenerbahčea nasledio Igora Kokoškova i nastavio tradiciju srpskih trenera u Istanbulu, a u žuto-crnom ddresu i ove sezone igra Marko Gudurić. Nekadašnji NBA košarkaš polako podiže formu, ali je turski tim i sinoć poražen, ovog puta na svom parketu od Barselone.

To je već četvrti poraz u Evroligi ove sezone za klub u kom su dvojica Srba, a osim onog protiv Albe u Berlinu svi su bili u neizvesnim završnicama. PAO je slavio uz četiri poena prednosti, Real samo poenom razlike, a Barselona pogotkom Mirotića u poslednjoj sekundi. Ipak, u Feneru tvrde da ih do poraza vode sudijske greške.

Ove sezone, po njihovim rčeima, imaju loš kriterijum na svim mečevima u elitnom evropskom takmičenju, pa su morali da se oglase saopštenjem. Ono je pre svega vezano za mečeve protiv Panatinaikosa, Real Madrida i Barselone!

Saopštenje Fenerbahčea moglo bi da uzdrma evropsku košarku.

''Fenerbahče, tim koji ima A licencu, pružao je maksimum braneći vrednosti Evrolige od sezone 2006/07. Držali smo se principa i delovali u skladu sa jedinstvom evroligaške organizacije i posle utakmica koje su odlučene neprihvatljivim sudijskim odlukama.

Međutim, zbog onoga čemu svedočimo od početka sezone 2021/22. ne možemo da ćutimo o sve većem broju sudijskih grešaka, koje su prepoznate među ljubiteljima košarke.

U naše tri nedavne utakmice – protiv Panatinaikosa 7. oktobra, Real Madrida 21. oktobra i Barselone 26. oktobra, niz veoma sumnjivih odluka sudija je odlučivao o ishodu meča. Ove odluke su često donete u ključnim momentima, a uključivale su nesportske greške koje ranije nisu viđene. Štaviše, one su donete na način koji je u suprotnosti sa standardima koji se poštuju u Evroligi.

Svesni smo činjenica da je Evroliga u prošlosti priznavala greške u suđenju i zvanično se izvinjavala klubovima u sličnim situacijama.

Iako smo bili uz ligu do ovog trenutka, postalo je nemoguće da tako nastavimo nakon ovih nedavnih događaja. Naš klub, sa bogatom istorijom i značajnim ulaganjem u mušku košarku, sa svojim jakim sponzorima, jedan je od najvrednijih partnera Evroliga i ne prihvata nepravedne posledice sudijskih odluka“, navodi se u Fenerbahčeovom saopštenju kojim ukazuju na čudan sudijski kriterijum.