TO JE TO!

KOŠARKAŠKI ZEMLJOTRES - SMENJEN ĐORDI BERTOMEU: Evroliga dobija novog šefa, klubovi ga OTERALI posle 22 godine!

Autor Milutin Vujičić

Jedan glas je odlučio.

Izvor: MN Press

Šuškalo se prethodnih dana da je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu pred smenom jer su klubovi nezadovoljni njegovim radom, a to je na današnjem sastanku i potvrđeno!

Specijalizovani portal "Jurohups" prenosi da će 30. juna 2022. godine, dakle posle tačno 22 godine, napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige. Na današnjem sastanku 11 klubova vlasnika Evrolige - većina njih je bila za smenu Bertomeua. Odnosno, odlučio je jedan glas - 6:5!

Kako su glasali klubovi? CSKA, Makabi, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos i Armani su bili protiv Bertomeua, dok su španski klubovi Real Madrid, Baskonija i Barselona, očekivano, podržali svog zemljaka.

Uz čuvenog operativca bili su još Fenerbahče i Žalgiris, ali to nije bilo dovoljno da ostane na funkciji.

Vredi reći da ASVEL i Bajern, kao najnoviji vlasnici "A" licence, nisu imali pravo glasa, kao ni ostali učesnici Evrolige koji su na osnovu rezultata i pozivnica stekli pravo učešća u ovoj sezoni.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Navodi se i da će Bertomeu ostati uz Evroligu, ali uz neku funkciju u mendžmentu, dok slede brojne promene.

Prethodnih dana se čak pričalo o tome da je Evroliga pred gašenjem jer FIBA i NBA rade na stvaranju novog takmičenja koje bi bilo kao evropska divizija najjače košarkaške lige na svetu, pa ostaje da vidimo koliko ovaj potez sa smenom Bertomeua ima veze sa celom situacijom u evropskoj košarci.