Majstorija!

OPRAO RUKE U MORAVI, A DOŠAO IZ ARGENTINE: Majstorija u ABA ligi - bek Čačana pogodio sa svoje polovine! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Borac je izgubio u Podgorici, ali je ovo bio najbolji potez na meču.

Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d./printscreen

Košarkaši čačanskog Borca upisali su sinoć peti poraz u ABA ligi, a treći neuspeh uzastopno, iako je meč protiv Studentskog centra obeležio jedan neverovatan potez njihovog košarkaša. Argentinac Lautaro Lopez (22) pogodio je trojku sa svoje polovine na isteku druge četvrtine meča koji je odigran u Podgorici.

Izgleda da je Lopez poslušao savete Čačana, pa je kao i brojni košarkaši Borca pre njega "oprao ruke u Moravi" i pronašao magičnu formulu za šuteve koji uvek završavaju u obruču.

Trojka Argentinca na isteku druge četvrtine donela je Borcu sedam poena prednosti (46:39) na poluvremenu, ali četa Marka Marinovića nije uspela da sačuva taj rezultat do kraja.

Studentski centar je slavio (88:74) nakon velikog preokreta u trećoj i četvrtoj deonici, kada je gostima iz Čačka dozvolio samo 28 poena za 20 minuta. Bila je to četvrta pobeda Podgoričana u prvih sedam kola regionalnog takmičenja, pa se može reći i da je novajlija u takmičenju prijatno iznenađenje sezone.

Borcu će, za utehu, ostati da se seća fenomenalnog poteza Lopeza, nakon kog su se domaći košarkaša u neverici hvatali za glavu. Nekadašnji košarkaš San Lorenca, Baskonije i Intera iz Bratislave dobio je na dve sekunde do kraja četvrtine, odmerio distancu i sjajno pogodio sa velike udaljenosti.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Lautaro Lopez trojka sa pola terena
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.