Nezgodno

ASVEL U PROBLEMIMA PRED ZVEZDU, OTPALA IM 2 IGRAČA: Lider tima mora na operaciju, a nema ni evropskog šampiona!

Autor Nikola Lalović

Francuzi dolaze vidno oslabljeni u "Pionir".

Izvor: MN Press

Crvena zvezda posle pobede nad Zadrom čeka meč Evrolige sa ASVEL-om koji se igra u četvrtak, a na tom meču će ponovo biti oslabljena.

Sigurno neće igrati Eron Vajt, pitanje je da li je Nikola Ivanović spreman i koliko će sa samo nekoliko treninga moći da pruži novi plejmejker ekipe Stefan Marković.

Ipak ni ASVEL nije bez problema pošto su se u prethodnih nekoliko nedelja povredila dva bitna igrača, U duelu francuskog prvenstva sa Parizom iskusni Amerikanac Dejvid Lajti je povredio desnu ruku i neće ga biti bar dva meseca na terenu.

On mora na operaciju, a manje probleme ima i iskusni Antoan Dio. Ovaj 32-godišnji plejmejker koga dobro znamo iz reprezentacije Francuske gde je godinama bio rezerva Toniju Prkeru povredio je nogu u meču sa Uniksom u Evroligi. 

ASVEL je u četvrtak u neizvesnom meču dobio Ruse 85:82, a Dio je morao da izađe u trećoj četvrtini nakon samo osam minuta provedenih na terenu. 

Osvajač svetske bronze i evropskog zlata sa Francuskom zbog povrede lista noge mora da pauzira najmanje tri nedelje, tako da ni njega neće biti u Beogradu.