Košarka

NAJLEPŠA SRPSKA KOŠARKAŠICA STIGLA DO REPREZENTACIJE: Marina podmladila tim, a za Višnju ćemo navijati godinama! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Skrenula je pažnju na sebe fantastičnim igrama, ali i zato što je jedna od najlepših košarkašica na svetu!

Izvor: MN Press/Instagram/cherry._7/printscreen

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije imala je veoma burno leto. Osvojena je zlatna medalja na Evropskom prvenstvu, a zatim su najbolje srpske košarkašice na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzele četvrto mesto. Nakon tog takmičenja nekoliko najiskunijih igračica se oprostilo, a Srbija mora da krene dalje.

Selektorka Marina Maljković ove jeseni je napravila smenu generacija u nacionalnom timu, pa su tu sada neka nova imena. Srbija ima novu kapitenku, a u reprezentaciji je i Višnja Stefanović (20), devojka koja važi za jednu od najlepših srpskih sportistkinja!

Višnja je pažnju na sebe prethodnih godina skrenula lepotom, ali i fantastičnim igrama. Košarkašica je Art Basketa, sa kojim je prethodne sezone osvojila Kup Milana Cige Vasojevića, a zanimljivo je da je na završnom turniru tog takmičenja bila i MVP, sada je seniorska reprezentativka.

Pogledajte kako izgleda Višnja:

I ove sezone mlada košarkašica igra u sjajnoj formi. Njen Art Basket trenutno je drugoplasirani tim domaćeg prvenstva, odmah iz Crvene zvezde, a Višnja beleži fantastične brojke. To je "nateralo" Marinu Maljković da je pozove na okupljanje pred početak kvalifikacija za eurobasket 2023.

Inače igra na pozicijama četiri i pet, visoka je 190 centimetara i kao reprezentativka je prošla kroz sve mlađe kategorije nacionalnog tima. Prethodnih godina bila je deo ekipa do 18 i 20 godina i redovno među najboljih igračicama u tim selekcijama.