Košarka

ZVEZDA SE OGLASILA O KALINIĆU: Veliki problemi za Radonjića u Madridu - bez ČETVORICE protiv Reala!

Autor Mladen Šolak

Problemi stvaraju jaku glavobolju treneru Zvezde

Izvor: MN Press

Crvena zvezda nastavlja utakmice u paklenom rasporedu. Stigla je u Madrid iz Vitorije, gde je u utorak glatko izgubila protiv Baskonije, u utakmici koja je počela manje od 48 sati nakon "večitog derbija".

Uz potrošnju ekipe, trenera Zvezde Dejana Radonjića muče i povrede, jer su u Beogradu ostali odavno odsutni Eron Vajt i Luka Mitrovipć, koji je zadobio povredu rožnjače zbog jednog udarca u derbiju.

Takođe, povredili su se i startni plejmejker Zvezde Nejt Volters, kao i lider ekipe Nikola Kalinić, koji je u duelu protiv Baskonije osetio bol u kolenu i nije ulazio u igru posle poluvremena. On neće igrati ni protiv Reala u četvrtak od 20.45 časova.

Trener Dejan Radonjić rekao je da trenutna situacija usmerava misli stručnog štaba pre svega ka sopstvenim redovima.

"S obzirom na našu situaciju, primorani smo da svoja razmišljanja pred sledeću utakmicu usmerimo prvo na naše redove. Nakon duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića, uz Mitrovića koji je ostao u Beogradu i Erona Vajta, koji se dugo oporavlja nakon loma ruke", rekao je on.

Kalinićeva povreda nije komplikovana, ali Zvezda ne želi da rizikuje da bude pogoršana.

"Situacija je takva da iako su u pitanju lakše povrede Volteresa i Kalinića, ne želimo da ulazimo u bilo kakav rizik u pogledu pogoršavanja tih povreda, bez obzira na činjenicu što nas očekuje meč sa Realom, koji igra sjajno i jedan je od kandidata za najviši plasman i osvajanje Evrolige. Bez obzira na izostanak igrača i velike probleme sa povredama, želimo da damo naš maksimum i da vidimo koliko možemo u ovom trenutku", dodao je Zvezdin trener.

Real je u utorak uveče savladao Asvel u Lionu i sa skorom od osam pobeda i dva poraza i ove godine "cilja" najviši plasman. Duel u Madridu biće drugi međusobni dva tima u Evrligi, a Real ima sedam pobeda, dok Zvezda ima četiri.

Stefan Lazarević dobio je minutažu u Vitoriji, a izvesno će imati ulogu i protiv Reala.

"Očekuje nas utakmica protiv jednog od kandidata za najviši plasman i prvo mesto. Na početku sezone igraju izvanredno, ekipa koja je, uz ogromno iskustvo, osvežena pred novu sezonu sa nekoliko odličnih igrača. Mi, sa druge strane, imamo naše probleme, došli smo u Španiju bez Mitrovića i Vajta, ostali smo i bez Voltersa i Kalinića u Vitoriji. Ipak, želimo da damo u Madridu sve što imamo u ovom trenutku protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, bez obzira na sve probleme", rekao je on.

Utakmica u Madridu biće četvrti meč za crveno-bele u rasponu od samo sedam dana nakon mečeva protiv Asvela, Partizana i Baskonije. Radonjićeva ekipa vratiće se u Beograd odmah posle meča u Madridu, a u ponedeljak će opet igrati na gostovanju, jer će u Podgorici nastupiti na parketu Studentskog centra.