DETALJI

HOLINS ŠUTIRAO DA "ZAPALI" PIONIR, ALI NIJE USPEO: Posle meča je gledao gde je Novak Đoković

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Ostin Holins je posle poraza od Barselone pričao o meču, ali i o srpskom teniseru.

Izvor: MNPress

Mogla je Crvena zvezda da napravi veliko iznenađenje i da u "Pioniru" sruši velikog favorita. Na kraju u tome nisu uspeli.

Barselona je odnela bodove iz Beograda (76:69) i pokazala zbog čega je jedan od timova koji je "već viđen" u borbi za titulu u Evroligi.

U poslednja dva minuta su crveno-beli promašili čak pet trojki (ukupno 3/20). Prvu u tom nizu šutirao je Ostin Holins, za izjednačenje na minut i po do kraja, ali nije iskoristio otvorenu poziciju. Posle njega su po dva puta promašili Nikola Kalinić i Stefan Marković, iz težih situacija.

"Težak poraz, pokazali smo karakter, oni su imali dvocifrenu prednost u većem delu drugog poluvremena. Vratili smo se, moramo da naučimo iz grešaka i da napredujemo", rekao je Holins u razgovoru sa srpskim novinarima.

Na konkretno pitanje šta je presudilo i da li je to bio loš šut sa penala, slobodna bacanja ili nešto drugo, američki košarkaš je pokušao da pojasni.

"Po malo od svega. Oni su išli dosta na liniju penala, to im je pomoglo takođe."

Tik pored terena se našao Novak Đoković. Srpski as je bio zvezda večeri, čak su i igrači Barse prilazili da se slikaju sa njim.

"Nisam stigao da mu priđem, čuo sam da je tu. Nadam se da je uživao i da se lepo proveo", zaključio je Holins.