NEREALNO...

STRAŠNO! NIKO DA KAŽE DA JE JOKIĆ NAJBOLJI: Srbina BAŠ ne poštuju - bivši igrači su glasali i draži im je Embid!

Autor Nebojša Marković

Velika anketa je dala rezultate koji pokazuju da MVP NBA lige nije dovoljno cenjen uprkos svemu što radi na terenu, dok je Kevin Durent proglašen za najboljeg.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić nastavlja da dominira svojim partijama u NBA ligi, pošto je prethodne noći ponovo stigao do "tripl-dabla", upisavši 27 poena, 11 asistnecija i 10 skokova u porazu Denvera od Minesote.

Ali MVP lige i dalje ne dobija poštovanje od nekadašnjih NBA igrača, što pokazuje i glasanje o najboljem igraču u NBA. Srpski centar nije dobio nijedan glas!

Američki "The Athletic" je rešio da usred sezone napravi jednu veliku anketu u kojoj je učestvovalo čak 118 bivših NBA košarkaša.

Pitanje za sve njih bilo je vrlo jednostavno - ko je trenutno najbolji NBA igrač?

I rezultati su bili poražavajući po Jokića, možda i najpotcenjenijeg MVP-a lige u novijoj istoriji. Kevin Durent je dobio najviše glasova, skoro polovinu -  44,4%. Lebron Džejms je bio na drugom mestu sa 31,6% glasova.

Na trećoj poziciji je nekadašnji dvostruki MVP i aktuelni NBA šampion Janis Adetokunbo sa 13,6% glasova, a pratili su ga Stef Kari 3,5% i Džoel Embid sa 1,8% glasova.

Jokiću nije pomoglo ni što ove sezone za 32.9 minuta po meču beleži u proseku 26.6 poena, 13.6 skokova i 7.5 asistencija.

Zanimljivo je da su nekadašnji NBA igrači glasali u korist Džoela Embida, igrača koji nije mogao da prošle godine zaustavi Jokića na putu ka MVP nagradi.