Košarka

KOŠMAR FENERBAHČEA: POVREDE LIDERA, PA GUDURIN KIKS U ZAVRŠNICI! Ako stignu LOŠE vesti, boleće više od poraza

Autor Mladen Šolak

Srpski bek odigrao loš finiš i bio tragičar Fenerbahčea na strašno komplikovanom gostovanju

Izvor: Profimedia

Košmarna noć za Fenerbahče u Francuskoj, gde je izgubio od Asvela 82:84 (20:21, 26:22, 14:21, 22:20).

Srpski bek Marko Gudurić odigrao nije bio na svom nivou Vilerbanu (10 poena, 2/7 za tri), a dok se meč bližio kraju doneo je odluku koja je veoma odmogla ekipi Saše Đorđevića. Na pola minuta pre isteka vremena, Gudurić je organizovao napad Fenerbahčea pri vođstvu Asvela 83:81, dugo je driblao na polovini terena, a onda je samo bacio loptu u aut, pokušavši da iznudi prekršaj.

Kada je video da nema faula, Gudurić je seo i pogledao u parket, svestan da je otišla velika Fenerova šansa za trijumf i za nastavak niza od četiri pobede.

Ponadali su se u Feneru i kada je sjajni Akile Polonara iznudio prekršaj na polovini terena pri rezultatu 84:81 za Asvel, tražili su da sudije dosude nesportski faul pet sekundi do kraja, ali je Italijan ipak dobio samo dva penala.

Nadali su se isto tako u Fenerbahčeu i kada je Džejms Gist na tri sekunde do kraja promašio oba bacanja (pri vođstvu domaćih 84:82), a Šehmus Hazer promašio šut sa polovine terena za pobedu.

Svakako teži problem od poraza za Fenerbahče su povrede Jana Veselog (noga) i Nanda De Koloa (šaka), koje bi mogle da naprave pravi pakao od nastavka sezone Đorđevićevoj ekipi.

U večeri uzbudljivih završnica, u kojoj je desetkovani Real savladao CSKA, heroj Asvela bio je Kris Džons, strelac 27 poena.

ASVEL: Okobo 14, Džons 27, Kaudi, Lakomb 2, Dio 5, Najt 8, Gist 10, Fal 4, Osetkovski 2, Hauard 12.
FENERBAHČE: Birsen, Hazer 4, Šajok, Mahmutoglu 5, Biberović, De Kolo 6, Henri 10, Pjer 17, Gudurić 10, Veseli 5, Flojd 2, Polonara 23.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt