Košarka

TEŠKE VESTI ZA ĐORĐEVIĆA I FENER: Potvrđene povrede lidera - PRELOM i ligamenti!

Autor Mladen Šolak

Žestok udarac za Fenerbahče

Izvor: MN Press

Poraz na gostovanju Asvelu i kraj serije pobeda nije najteže što je Fenerbahče doživeo u četvrtak uveče. Mnogo ozbiljnije od toga su povrede lidera ekipe, Nanda De Koloa (34) i Jana Veselog (31), zbog kojih će obojica morati na pauzu.

"Prema rezultatima prvih kontrola u Francuskoj, Nando De Kolo je doživeo frakturu u metakarpalnoj kosti leve šake, a Jan Veseli je doživeo povredu ligamenta skočnog zgloba", objavio je klub koji će za nekoliko nedelja, 6. januara, gostovati Crvenoj zvezdi.

Fenerbahče je do kobnog meča u Francuskoj "vezao" četiri trijumfa u nizu, a sada će morati da bez nosilaca igre pravi promenu planova i da u hodu deli uloge da bi zadržao ritam u borbi za plasman u plej-of Evrolige.

De Kolo je prethodnih nedelja igrao zaista dobro i atraktivno, prosečno je ove sezone postizao po 12,1 poen u Evroligi, uz četiri asistencije. Sa druge strane, i Veseli je pre četiri kola postavio rekord karijere sa čak 32 ubačena poena, a prosečno u najjačem takmičenju postiže po 13,4 uz šest skokova.

Do utakmice protiv Crvene zvezde, Fenerbahče će 29. decembra dočekati Real.