To je to za 2021

ZVEZDIN MEČ ISTINE ZA KRAJ - REŠETAĆE JE LJUBIMCI DELIJA: Jedna brojka pokazuje kakav PAKAO je tim prošao u 2021!

Autor Nikola Lalović

Jubularni i poslednji meč, a najveća pretnja su dvojica šutera koje je "Pionir" obožavao.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Kraj paklene godine za Crvenu zvezdu! Tim Dejana Radonjića dočekaće kraj 2021. godine u "Pioniru" gde će dočekati nezgodnu ekipu Zenita i neke dobro poznate likove. 

Džordan Lojd je već rekao da zna šta ga čeka u duelu sa bivšim klubom, a pred ovaj meč u formu je ušao Bili Beron. Heroj navijača crveno-belih je na meču koji je njegov tim igrao pred ovaj duel dao čak 27 poena i šutirao je sjajno za tri poena. 

U trijumfu nad ovogodišnjim hitom Evrolige UNIKS-om sjajni američki bek se "zapalio", a šuterskoj kaznenoj ekspediciji Zenita se pridružio još jedan fenomenalan igrač - Tajson Karter.

Prošle godine jedan od najboljih igrača grčke lige sada je bio još bolji na startu sezone, a Zenit ga je doveo kao dodatno pojačenje već neverovatnoj bekovskoj liniji. 

IMA LI OVO SMISLA? 

Izvor: MN Press

Brojke pred ovaj meč su neverovatne i za razmišljanje. Ovo će biti 80. meč Crvene zvezde ove sezone! Da li je i najvatrenijim navijačima ovo puno i da li igrači to mogu da izdrže, pitanje je koje čelni ljudi Evrolige ne postavljaju. 

Po svoju 51. pobedu ove sezone tim Dejana Radonjića ide kao i po svaku od početka ove sezone - okrnjen. Sada su neizvesni Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić, igrači koji su posle problema sa povredama taman uhvatili formu, a onda opet ispali iz ritma. 

Polako se vraća Eron Vajt, ali se i dalje vidi da nije onaj pravi u skoku i duelu, a da igrači ne mogu da podnesu ovaj ritam utakmica vidi se i na mnogo dubljem timu Zenita. Rusi nisu sigurni da li će njihov prvi centar Džordan Miki moći da odigra ovaj duel.

ŠTA JE NA TALONU? 

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ima skor od sedam pobeda i deset poraza i na dve pobede je iza Efesa koji trenutno drži osmu poziciju koja vodi u plej-of i trener Dejan Radonjić je svestan da će biti potreban maksimum za pobedu. 

Ne samo maksimum njegovog tima već i maksimum sa tribina!

"Moramo da odigramo jako dobar meč. Svesni smo da moramo da budemo u oba pravca veoma kvalitetni, svesni činjenice da i ovog puta igramo oslabljeni, da nam nedostaju dva značajna igrača, Dobrić i Davidovac. Moramo svi dati veći doprinos i još nešto da bismo odigrali dobar meč i da bismo došli do pozicije da možemo da slavimo, Zbog svega toga, očekujem reakciju sa tribina, da nam podrška sutra bude takva da igrači osete mogu više od onoga što su naše mogućnosti. Nadam se i iskren da budem, sutra očekujem najglasniju podršku u ovoj godini", rekao je pred meč Dejan Radonjić. 

Sa druge strane ruski tim zna šta ih čeka. Džordan Lojd je igrao u "Pioniru" i kao igrač Zvezde, ali i kao protivnik u dresu Valensije i jasno mu je kakva će biti atmosfera. 

"Teško je igrati tamo, biće bučno i moramo da zadržimo timski pristup i da se držimo plana trenera, da bi sve bilo OK", dodao je Lojd. 

A navijače crveno-belih je pomenuo i trofejni španski stručnjak na klupi Zenita Ćavi Paskval

"Biće nam teško da igramo jer imaju i snažnu podršku. Imamo sada drugačiji izazov i zbog toga što smo izgubili kod kuće od njih, pa moramo da reagujemo, da probamo da igramo mnogo bolje i da steknemo priliku da pobedimo", dodao je Španac u čijem timu igraju i bivši igrači Zvezde, Bili Beron i Džordan Lojd", rekao je Paskval. 

Meč u hali "Pionir" počinje od 19 časova.