Košarka

ŠTA MI SE SVIĐA KOD ZVEZDE? ONI I UNIKS SU NAJBOLJI U JEDNOM: Ćavi Paskval posle DRAME čestitao crveno-belima

Autor Mladen Šolak

Trener Zenita pohvalno govorio o crveno-belima nakon uzbudljivog meča u Beogradu

Izvor: Youtube/Sport klub

Posle dramatične pobede protiv Crvene zvezde u produžetku, trener Zenita Ćavi Paskval čestitao je srpskom timu.

"Moram pre svega da čestitam Zvezdi na ovoj utakmici, sezoni, mnogo mi se sviđa posao koji trener Radonjić radi. Ozbiljni su defanzivno, ofanzivno, zato su u gornjem delu tabele. Oba tima su mogla da pobede do poslednjih trenutaka. Dobili smo meč postepenom igrom, ali ne bi bilo nezasluženo i da je Zvezda dobila", rekao je on na konferenciji za novinare.

Španski stručnjak bio je posebno upitan za sjajnu igru bivših Zvezdinih šutera. Bili Beron bio je igrač utakmice sa 25 poena, a Džordan Lojd (8 p) dao je presudne poene za trijumf gostiju.

"Svaki meč je drugačiji, Bili se odlično osećao, lopta je bila u njegovim rukama, a mi gledamo ko se najbolje oseća, to je ovog puta bio on. Tražili smo ga. Za Lojda je ovo bio baš težak meč, bio je baš nervozan, tražio je šut sve vreme, našao ga je tek u završnici, ali je defanzivno mnogo pomogao i imao je devet skokova. Neko drugi iskoči, takav smo tim", dodao je on.

S obzirom na to da je čestitao crveno-belima i u najavi utakmice i posle nje, Španac je bio upitan i šta mu se najviše sviđa kod Zvezde.

"Sviđa mi se način na koji igraju presing. Uniks i Zvezda su dva tima koja su najbolja u tom pritisku. Dopada mi se organizacija igre u 'piku', iako centri možda nisu tako atletski dominantni, koriste svaku svoju prednost. Volters ima neverovatnu sezonu, diže tim uz Kalinića. Bilo je teško igrati odbranu protiv njih, ekipa ne gubi mnogo lopti, kontrolišu igru dosta dobro...", nabrajao je trener četvrtoplasirane ekipe tabele Evrolige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt