Razlaz!

SLOVENAC DOBIO OTKAZ U EVROLIGI POSLE 2 MESECA: Doveo ga zemljak, ali pokazao je premalo - ponovo je slobodan!

Autor Dušan Ninković

Iskusni košarkaš koji ima i NBA iskustvo nije uspeo da ostavi dobar utisak u Litvaniji.

Izvor: MN Press

Iskusni slovenački košarkaš Zoran Dragić (32) više nije član Žalgirisa, iako je taj tim pojačao pre samo nešto više od dva meseca.

Stigao je u Kaunas kao jedan od prvih poteza novog trenera Jurija Zdovca, ali pod komandom svog zemljaka nije uspeo da ostavi dublji trag. Ostaće zapisano da je odigrao samo devet mečeva u Evroligi. 

Litvanski tim se muči cele sezone, a Dragić se uklopio u sivilo ekipe.

Prosečno je beležio četiri poena po meču u Evroligi, a to nije bilo dovoljno da zadrži mesto u timu. Iako su u klubu imali očekivanja da bi košarkaš koji igra na pozicijama dva i tri mogao da donese novu energiju, to se nije desilo.

Podsećamo, Zoran Dragić došao je u tim kada je Žalgiris shvatio da Emanuel Mudiej nije ono što su tražili. Amerikanac se kasnije vratio u NBA ligu gde je potpisao za Sakramento, a litvanski tim nije našao rešenje.

Tokom bogate karijere Dragić je igrao i u NBA ligi gde je nosio dres Finiksa i Majamija, dok je u Evropi između ostalog nosio dres Malage, Himkija, Armanija, Efesa, Baskonije i drugih timova. Njegov rođeni brat Goran je od 2008. godine u NBA ligi, a trenutno igra za Toronto.