Košarka

HAOS U EVROLIGI - JAVOR IZBACIO ATAMANA SA DERBIJA! Podigrao ruke i vikao im JA SAM ŠAMPION! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Dramatičan derbi Evrolige u Španiji

Izvor: MN Press/Profimedia

Barselona je u svojoj hali u četvrtak pobedila Efes rezultatom 82:77 (19:17, 21:24, 21:15, 21:21), a trener gostiju Ergin Ataman napravio je šou u trećoj četvrtini.

Posle dosuđenog prekršaja igrača Efesa Brajanta Danstona u napadu, Ataman se žalio sudijama šireći ruke. Sudija Damir Javor zato mu je pokazao tehničku, a kada je turski stručnjak nastavio da pita "Zašto?", Slovenac mu je pokazao još jednu - isključujuću.

Ataman se nije mirio sa tom odlukom, pa je napuštajući teren odgovarao na prozivke i provokacije sa tribina podignutim rukama. Na snimku deluje kao da je vikao "Ja sam šampion, ja sam šampion!".

Pogledajte tu scenu:

Kada je reč o košarci, Barselona je drugi put ove sezone pobedila aktuelnog šampiona i učvrstila svoju vodeću poziciju sa skorom 16-4. Najbolji igrač domaćih bio je Litvanac Rokas Jakubaitis sa 16 poena, uključujući i nekoliko prelomnih pogodaka u završnici. Pratio ga je Nikola Mirotić sa 15 poena, Sertač Šanli ubacio je 13 protiv bivšeg tima.

Sa druge strane, aktuelni MVP Evrolige Vasilije Micić bio je najefikasniji u dresu Efesa sa 18 poena (od čega 12 slobodnim bacanjima), a Šejn Larkin ubacio je 17. U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone Barselona je pobedila Efes u Istanbulu 95:93.

Izvor: Profimedia

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt