Burno!

UMALO TUČA! GUDURIĆ RAZBIO ARMANI, HAJNS KRENUO NA NJEGA: Saša Đorđević uletao da smiri, isplivao snimak sa terena!

Autor Mladen Šolak

Napete scene u Mediolanum Forumu, gde je srpski as ponovo vodio Fenerbahče do trijumfa u Evroligi.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Kada je Fenerbahče krajem 2021. ostao bez povređenih lidera Jana Veselog i Nanda De Koloa, srpski bek Marko Gudurić prepoznao je situaciju i preuzeo lidersku ulogu. I nastavio je da vuče Fenerbahče ka Top 8 fazi!

Šuter iz Priboja blistao je ovog četvrtka i u Milanu, gde je u pobedi protiv Armanija (71:60) postigao 17 poena, uz šest asistencija i tri ukradene lopte. Gudura je bio u prvom planu i zadavao je domaćinu odlučujuće udarce, uključujući i trojku sa osam metara u finišu.

Uz to, tokom napete završnice Srbin je nekoliko puta gestikulirao prstom ka nekome sa klupe Armanija, a na to je u poslednjim trenucima meča reagovao Kajl Hajns, centar domaćih, i krenuo na Gudurića. U tom trenutku nastao je haos na centru terena, pa je i trener Fenerbahčea Aleksadar Saša Đorđević morao da smiruje situaciju, ali i trenera domaćih Etorea Mesinu.

Kada se strasti smire, Fener će ipak osećati samo zadovoljstvo zbog četvrtog trijumfa u nizu, a osmog u poslednjih devet evroligaških utakmica. U ovom uspehu je Gudurić ostao na visokom nivou i potvrdio odličnu formu. On je u poslednja četiri trijumfa postizao po 15,5 poena i potvrdio da je lider Đorđevićevog tima.

Pogledajte frku u Milanu na kraju utakmice:

Fenerbahče je ovim trijumfom stekao pozitivni skor 11-10 i sada je na pobedu zaostatka za grupom od četiri tima sa po 12 trijumfa. U njoj je i Monako Saše Obradovića, koji je u "Pioniru" u četvrtak savladao Crvenu zvezdu.

ARMANI: Meli 9, Grant, Rodrigez 3, Tazuski, Riči 5, Bilja, Hol 9, Dilejni 11, Denijels 3, Hajns 6, Bentil 12, Datome 2.
FENERBAHČE: Birsen, Hazer 5, Akpinar 8, Mahmutoglu, Biberović, Henri 6, Pjer 6, Gudurić 17, Flojd 6, Buker 14, Polonara 8, Duverioglu 1.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt