OBJAŠNJENJE!

TO ŠTO JE GUDURIĆ URADIO - TO SE NE RADI I NEĆU DA TRPIM! Oglasio se Amer koji je nasrnuo na Srbina: Evo šta se desilo!

Autor Milutin Vujičić

Neočekivano velika frka u Evroligi izbila je na kraju meča Fenerbahčea i Armanija.

Izvor: MN Press/YouTube/Sportklub/Screenshot

Fenerbahče je u četvrtak pobedio Armani u Milanu (71:60) zahvaljujući sjajnoj partiji Marka Gudurića, međutim upravo je Srbin bio akter incidenta koji je pokvario sjajno košarkaško veče.

Gudurić je postigao 17 poena, imao još šest asistencija i tri ukradene lopte, a sve vreme tokom napete završnice bio je u sukobu sa nekim sa klupe Armanija. Gestikulirao je prstom i zbog toga je burno reagovao Kajl Hajns i "skočio" na njega, da bi se posle toga oglasio na Tviteru.

Hajns je pola sata nakon ponoći želeo da se čuje i njegova strana priče, pa je reagovao saopštenjem na društvenim mrežama u kome ipak nije do detalja opisao šta se desilo između Gudurića i njega.

Amerikanac se obratio navijačima Fenerbahčea koji su mu pisali i poručio da može da podnese "kada ga protivnik nadigra", međutim ne želi da prihvati "namerno ponižavanje trenera i saigrača".


"Gudurić je sjajan košarkaš i imao je odličnu utakmicu. Međutim, ono što je rekao na kraju utakmice našem treneru nije bilo potrebno. I pokazao sam mu da neću da dozvolim takve stvari. Možda moja reakcija nije bila primerena, ali ja sam čovek koji se zalaže za poštovanje i uvek ću braniti svoje ljude kada osetim da druga strana to ne radi", napisao je Hajns i dodao da niko od njih nije neprimereno reagovao kada su pobedili u Istanbulu u prvom delu sezone.

"Poraz je poraz, meč je meč, ali neću dopustiti nepoštovanje. Uživajte u ostatku sezone u Evroligi...", zaključio je on.

Za sada je izostala reakcija Marka Gudurića, dok se čini da italijanski trener Etore Mesina želi da se incident što pre zaboravi, tako da mu nije posvetio naročito veliku pažnju posle meča.

"Kraj? Samo znam da se Kajl Hajns ne ljuti ako se nešto stvarno nije desilo, ali svako je video šta se desilo tamo i nema potrebe da se kaže bilo šta...", poručio je kratko i time verovatno stavio tačku na priču o jednoj od većih "gužvi" na terenima Evrolige ove sezone.