TRANSPARENTNO

CRNO NA BELO - ZVEZDA OBJAVILA PLATE SVIH IGRAČA! Dvojica sa najvećim ugovorima, ovako izgleda cela lista!

Autor Nemanja Stanojčić

Crveno-beli su odlučili da saopšte plate svojih igrača za prethodni period...

Izvor: MN Press

Potpuna transparentnost sa Malog Kalemegdana. Zvezda je odlučila da objavi plate igrača u klubu za prethodnih 10 i po godina! Otkrili su sve detalje o zaradama, u neto sumama.

Iz kluba su više puta isticali da su spremni sve transparentno da objave kako ne bi bilo raznih spekulacija, a sada su to i učinili. Prema informacijama dvojica igrača su imala najveće ugovore od svih - Nikola Kalinić i Džejms Gist!

U saopštenju koje su objavili na svom zvaničnom sajtu su objavljene plate igrača i stručnog štaba. Nisu otkrili imena, ali može da se vidi kako su se kretale zarade po sezonama u neto sumama.

"Prve dve tabele koje prezentujemo javnosti i navijačima su 'Tabela sa rasponom naknada za igrače i za stručni štab KK Crvena zvezda od sezone 2011/12 zaključno sa 31. 12. 2021. godine, 10 i po sezona.' U svakoj koloni na dve tabele (jedna za igrački pogon, druga za stručni štab) nalazi se vrlo precizno objašnjenje o broju igrača koji su nastupali te sezone, kao i raspon vrednosti njihovih naknada po sezonama, kao i za stručni štab.", piše u saopštenju.

Pogledajte kako izgledaju tabele:

Takođe, crveno-beli su saopštili da je ovo samo prvi deo i da će objaviti još neke tabele u narednm periodu.

"Klub će u narednom periodu kroz nekoliko tabela prezentovati broj igrača koji su nastupali za KK Crvena zvezda, tabelu sa ugovorima, kategorijama i visinom zarade igrača (uz određena ograničenja i poštovanje privatnosti lica na koje smo obavezni), troškove i prihode kluba u prethodnoj deceniji, ali i visine budžeta kluba kroz sezone, u kojima će se jasno videti udeo i učešće Republike Srbije, grada Beograda, sponzora, prihodi i rashodi od prodaje sezonskih i dnevnih karata", zaključuju iz Zvezde.

U tabeli sa rasponom zarada igrača se vidi da su za 10 i po sezona kroz klub prošla 202 igrača, od čega 140 domaćih i 62 stranca. Primera radi u sezoni 2011/12 nijedan igrač nije imao preko 200.000 evra, dok se u kategoriji 450.001 evro navode dva igrača, koja su u tekstu već spomenuta.

Kada su u pitanju stručni štabovi može da se zaključi da stručni štab Dejana Radonjića ima preko 450.000 evra, a da šef struke crveno-belih ima između 400 i 450.000 evra zaradu. Takođe, može da se zaključi da je Saša Obradović imao platu od preko 450.000 evra.

Podsetimo, Kalinić se početkom sezone vratio u Zvezdu, dok je Gist igrao u sezoni 2019/20 posle čega je prešao u Bajern, a sada igra za Asvel.