Nije dobro

JOŠ JEDNA TEŠKA POVREDA U ABA LIGI: I Mornar ostao bez vođe - do kraja sezone!

Autor Mladen Šolak

Ponovo loša vest

Izvor: MN Press

Plejmejker Mornara Nemanja Gordić (33) doživeo je ozbiljnu povredu, zbog koje je prinuđen da završi sezonu. U meču protiv Budućnosti 5. februara on je imao poslednji nastup u takmičarskoj 2022/23, a narednih nedelja i meseci oporavljaće povređeno koleno.

Mornar će tako morati u nastavak borbe za plasman u plej-of bez glavnog igrača i osvajača ABA lige sa Partizanom i Budućnošću. Gordić je ove sezone igrao po 27,7 minuta, postizao 12,2 poena i imao po pet asistencija.

Barani ove sezone već imaju mnogo "kadrovskih" problema, pa su od početka takmičarske 2021/22 bez Nemanje Vraneješa, a iz Mornara su otišli i Kori Dejvis i Trej Luis.

"Na našu veliku žalost, nalaz magnetne rezonance je doneo baš tešku vest. Nemanja Gordić je doživeo tešku povredu kolena, moraće na opreaciju, sledi mu duža pauza, sezona je za njega završena. Naravno da smo u stalnom kontaktu, Nemanja je ostao pozitivan, uveren sam da će se vratiti na parket još jači, a svi smo uz njega i bićemo mu velika podrška u periodu koji sledi", rekao je o lideru svog tima trener Mornara Mihailo Pavićević.

Prethodnih nedelja tešku povredu kolena zadobio je i najbolji igrač Borca iz Čačka Sava Lešić, a krajem januara ruku je povredio i jedan od glavnih igrača FMP-a, Garet Nevels.

Teška situacija za još jedan tim...