Očekuje se sjajan meč

MOŽEMO DA POBEDIMO PARTIZAN, TO JE MOJ OSEĆAJ: U FMP-u rasterećeni pred Žoca, a Nigerijac želi iznenađenje!

Autor Nikola Lalović

Kad se igra sa Partizanom lako je, nema tu pritiska.

Izvor: MN Press

Košarkaši FMP-a nedavno su ostali bez jednog od svojih najboljih igrača na duži period, a sada ih na sve to čeka težak duel sa Partizanom. 

"Panteri" su u seriji od pet poraza, a bez Gereta Nevelsa u pogonu ekipa trenera Nenada Stefanovića daće sve od sebe da iznenadi crno-bele.

’’Posle utakmice u Laktašima gde smo bili jako loši u svim onim aspektima koji su nama bitni, na jako teškom gostovanju u Zadru smo pokazali reakciju i odigrali odličan meč gde smo nezasluženo ostali bez pobede. Taj meč je svakako korak napred za nas u pravom smeru pred izuzetno težak meč koji nas očekuje u subotu", rekao je on.

Potom se osvrnuo na rivala, jednog od najtežih u ABA ligi.

"Partizan je miks mladosti i iskustva, sa odličnim evroligaškim igračima i jako talentovanim našim momcima, koji iz nedelje u nedelju pokazuje sav svoj kvalitet, a svi vrlo dobro znamo ko ih predvodi sa klupe i da im je upravo tu najveći kvalitet. Na nama je da nastavimo da idemo u pravom smeru što se tiče naše igre, a da imamo konstantan doprinos u energiji, odbrani, borbi za svaku loptu i da igramo timski. Nemamo nikakav pritisak pred ovakve duele i igraćemo maksimalno rasterećeno sa željom da odigramo što konkurentnije u dužim vremenskim intervalima’’, istakao je Stefanović.

U prvom meču u ovoj sezoni Partizan je pobedio 74:69 kao domaćin, a najbolji igrač FMP-a na tom meču sa 20 poena i 9 skokova bio je Ebuka Izundu.

’’Biće veliki izazov za nas. Moj lični osećaj je da imamo kvalitet da ih pobedimo na domaćem terenu jer nismo bili toliko daleko da ih savladamo u gostima pre nekoliko meseci. Biće veoma težak meč, pogotovo jer smo poraženi u poslednja dva meča na domaćem terenu. Naša ambicija je da napredujemo na tabeli i zato očekujem da svi budemo potpuno fokusirani i da odigramo veoma dobru utakmicu’’, istakao je Izundu.