Stiže

DOMINIRAO U EVROLIGI, IGRAO SA MICIĆEM U BEOGRADU, SAD SE VRAĆA IZ NBA: Sjajni plej završio sa NBA, ponovo će u Evroligu

Autor Nikola Lalović

Nije išlo u Americi, ali u Evropi znamo da može.

Izvor: MN Press

Barselona sprema drim-tim i planira da dovede i sedmog igrača sa NBA iskustvom u svoje redove, a ni ostali evroligaši ne sede skrštenih ruku.

Sada je CSKA rešio da iskoristi to što je jedan od najdominantnijih plejmejkera u Evroligi u prethodnih nekoliko sezona rešio da se vrati na Stari kontinet.

Kanađanin Kevin Pengos je posle samo 24 odigrana meča za Klivlend Kavalirse dogovorio raskid ugovora sa Klivlendom. On je u NBA prosečno beležio 1,6 poena i 1,2 asistencije, uz jako malu minutažu.

Ovaj 29-godišnjak je u Evroligi dominirao kao igrač Žalgirisa i u bekovskom paru sa Vasilijem Micićem zaigrao je na F4 Evrolige u Beogradu. Posle je prešao  u Barseloni i imao nešto slabije brojke. Pre odlaska u NBA zaigrao je u Rusiji za Zenit i u sezoni 2020/21 je prosečno beležio 13,5 poena i 6,7 asistencija po meču u Evroligi.

Sada CSKA planira da mu ponudi ugovor na dve godine, a Pengos je spreman da stavi paraf na taj ugovor u slučaju da dobije ukupno 6.000,000 dolara za to vreme.

Tagovi