PRESREĆNI

ZVEZDA SLAVI PRVI PEHAR - NAPRAVILI SMO ZALET ZA ONO ŠTO SLEDI! Crveno-beli uživaju: Ovako treba da izgleda svaki derbi!

Autor Nemanja Stanojčić

Posle velikog uspeha u Nišu i osvajanja titule tandem crveno-belih nije krio zadovoljstvo.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je odbranila Kup. U Nišu je došla do još jedne "Žućkove levice" i to tako što je u finalu rutinski pobedila Partizan (85:68).

Od samog starta je tim Dejana Radonjića uveo meč u svoj ritam, granitna odbrana, dobre odluke u napadu, pogođeni šutevi, sve je funkcionisalo savršeno i tako je i konačna razlika bila veća nego što su i sami očekivali.

Posle velikog uspeha su na pitanja novinara odgovarali Luka Mitrović i Ognjen Dobrić. Kao i svi njihovi saigrači, tako su i oni bili presrećni zbog ostvarenog uspeha.

"Rezultatski lakše nego što smo i mi očekivali. Za takav rezultat je trebalo dobro da se namučimo, ne dolazi to samo od sebe. Odigrali smo fenomenalan meč od prvog minuta, kontrolisali smo meč, rezultat. Nismo dali Partizanu šansu da nas ugrozi i presrećan sam zbog načina na koji smo odigrali. Ko je god bio na parketu, zano je koja mu je uloga, svi su odradili sjajan posao", počeo je Mitrović.

Nekadašnji kapiten crveno-belih je tako ponovo osvojio novi pehar sa klubom, a prvi od 2017. godine, pošto je tada napustio Mali Kalemegdan.

"Prelepo se osećam, prošlo je oko pet godina od kad sam osvojio trofej u Zvezdi. Napravili smo dobar zalet, prevalili smo dugačak put, sada nas čekaju najbitnije stvari. Ovo je nešto što će nam dati dobar vetar u leđa."

Otkrio je i šta je bio ključ uspeha.

"Pridržavali smo se principa u odbrani koje smo potencirali pre utakmice. Bekovi su odradili strašan posao na njihovoj spoljnoj liniji, Kuzmić u skoku i napadački. Zrela partija. Kada se pogleda u kompletnu možda i jedan od naših boljih ove sezone. Motivacija i koncentracija su bili presudna stvar. Retki trenuci su bili kada nismo znali šta igramo ili kada smo donosili loše odluke i to je ključ. Motivacija ne izostaje, ni kod njih sigurno, ali je bilo presudno to što smo kontrolisali stvari u svakom momentu, nismo dozvolili da nas drugi faktori poremete. Svi mogu da budu zadovoljni i zbog pobede i zbog načina na koji smo igrali", poručio je Mitrović.

Slično mišljenje ima i Ognjen koji je pred medije izašao sa trofejem.

"Super je držati pehar u ruci. Dobro smo odigrali, pripremili smo se, vidite rezultat na kraju. Dali smo sve od sebe i trofej je zasluženo u našim rukama. Što se meča tiče, započeli smo dobro, bili smo koncentrisani, nismo im dali da se vrate. Očekivali smo fizički težak meč, odbrana je odlučila. Pokazali smo čvrstinu, nismo im dopustili da igraju svoju igru, oni su tim koji može da postigne preko 100 poena. Terali smo ih na teške šuteve i to je bila naša prednost."

Prvi pehar je osvojen, u otpcaju su još dva.

"Uvek može da se napreduje, ali smo odigrali dobar meč i treba da bude reper za one koji slede. Drago mi je da smo odigrali kako treba u borbi za prvi trofej u sezoni. Ima još dosta da se igra, još nekoliko meseci do kraja sezone, sledi borba za bitnije trofeje."

Na kraju je Dobrić pričao o publici.

"Ovo je derbi i tako treba da bude stalno. Navijali su i jedni i drugi. Videli smo to sa zapaljenim delom lože, ali nije bilo strašno. Sve ovo su čari derbija i nadam se da će tako biti i u budućnosti", zaključio je Ognjen Dobrić.