ODLAZAK?

ŠENGELIJA DEMANTOVAO DA JE NAPUSTIO CSKA ZBOG RATA: Poznati košarkaš se oglasio preko agenta i objavio zašto nije u timu

Autor Nemanja Stanojčić

Jedan od najboljih igrača CSKA Tornike Šengelija se oglasio posle objavljivanja njegove navodne izjave, koju po svemu sudeći nije dao.

Izvor: MN Press

Iako su mediji širom Evrope i specijalizovani portali objavili da as CSKA Tornike Šengelija neće više da igra za "armejce" zbog sukoba u Ukrajini, to nije tačno.

Prema pisanju portala "Eurohoops", agent gruzijskog košarkaša se oglasio i istakao da njegov klijent nije dao nikakvu izjavu. On je trenutno usredsređen samo na dobrobit svoje porodice. Kada bude doneo odluku o svojoj budućnosti, pre svega će razgovarati sa CSKA Moskvom.

Izvori portala "Eurohups" potvrdili su da je Šengelija sa porodicom napustio Moskvu, nakon što prethodnih nedelja nije igrao zbog povrede noge. On je u julu 2020. godine potpisao trogodišnju saradnju, a ruski klub je na ime obeštećenja platio milion evra.

Ranije danas, gruzijski medij "Komersant" citirao je njegovu navodnu izjavu: "Preduzimam ovu akciju kao znak protesta protiv ruske invazije u Ukrajini i ne razmatram da opet igram za ruski armijski klub"

Šengelija ove sezone u Evroligi prosečno beleži 12,7 poena, 4,7 skokova, 2,5 asistencija i bio je jedan od najboljih igrača Moskovljana. Pre odlaska u Moskvu je šest godina nosio dres Baskonije sa kojom je osvojio i ACB ligu pre dve sezone. Pre tog transfera je dobijao pretnje, savete i molbe da nikako ne ide u Rusiju...