TO JE TO!

EVROLIGA PRESEKLA - SUSPENDOVANI SVI RUSKI TIMOVI! Oni više ne mogu da igraju, a šta to znači za Zvezdu i Partizan?

Autor Nemanja Stanojčić

Čelnici Evrolige doneli su odluku oko ruskih timova u elitnom takmičenju.

Izvor: MN Press

Odluka je doneta! Evroliga je rešila pitanje ruskih klubova u nastavku sezone i oni će biti suspendovani do kraja sezone, tačnije neće moći da igraju mečeve.

Na sastanku akcionara koji je danas održan je jedna od glavnih tema bila je učešće timova iz Rusije zbog rata u Ukrajini i sada je sve poznato.

Većina timova iz Evrolige je već ranije iznela svoj stav o tome, najviše se bunio Žalgiris, a ruski klubovi su već u velikim problemima pošto je veliki broj igrača odlučio da napusti ekipe.

Svi Amerikanci su otišli iz Uniksa, slično je i u Zenitu koji je dozvolio američkim igračima da odu, pa će to učiniti Džordan Lojd i Bili Beron, raspad sistema je i u CSKA...

"Pomno pratimo situaciju. Ukoliko se stvari ne reše na pravi način, onda će sve utakmice ligaškog dela sezone protiv ruskih timova biti poništene i napraviće se nova tabela", navodi se u saopštenju.

Ovo bi moglo da pomogne Crvenoj zvezdi u borbi za top8, kao i Partizanu koji je u istoj grupi Evrokupa sa Lokomotivom Kubanj.

Sva tri ruska tima su trenutno među osam u elitnom takmičenju (CSKA, Zenit i Uniks) i njihova suspenzija bi dala šansu ekipama koje su ispod crte da dobiju priliku da se nađu u četvrtfinalu. Među njima je i tim Dejana Radonjića.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Kada je Evrokup u pitanju, Lokomotiva je treća u grupi iza Huventuda i Partzana.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt