Izbegla!

NAJBOLJA KOŠARKAŠICA BOSNE I HERCEGOVINE JEDVA POBEGLA IZ RUSIJE: Sletela na sigurno, sad želi samo da PLAČE!

Autor Dušan Ninković

Sve ono što joj se dešavalo prethodnih dana bilo je teže nego što je mogla da zamisli.

Izvor: Instagram/jus242/printscreen

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prethodnih godina upisala je nekoliko zapaženih nastupa na svetskoj sceni, a razlog za to je devojka sa Bahama. Naturalizovana Džonkel Džons (28), MVP WNBA za prethodnu sezonu, nastupa za nama komšijsku selekciju, ali i za ruski Jekaterinburg.

Kako je taj tim, kao i ostatak ruskih ekipa, izbačen iz košarkaških takmičenja, Džonkel je napustila Rusiju. Nakon što je sletela na bezbedno, daleko od rata koji vode Rusi i Ukrajinci, Džons je istakla da sada želi samo da zaplače!

On je iz Jekaterinburga otišla u Tursku, a svojim pratiocima na društvenim mrežama javila se ubrzo nakon sletanja.

"Upravo sam sletela u Tursku i sve što želim je da plačem. Situacija je bila mnogo stresnija nego što sam mislila. Hvala ti, Bože, što me gledaš i štitiš", napisala je Džons, a u narednom tvitu se zahvalila svima koji su se raspitivali o njoj prethodnih dana.

Najbolja košarkašica BiH inače je igrala za ekipu Jekaterinburga, čiji je član od 2018. godine. To je njena ekipa tokom sezone u Evropi, dok preko leta igra WNBA ligu za Konektikat San.

Sa tim američkim timom je igrala polufinale iako su u ligaškom delu takmičenja bile ubedljivo najbolje. Ipak, i to je bilo dovoljno da Džons postane MVP lige i tako bude prva žena u istoriji lige koja je bila Igračica koja je najviše napredovala u sezoni, najbolja šesta igračica u ligi i najbolja košarkašica lige. Da stvari budu čudnije, to je uspela za samo pet sezona!

Ovo je Džonkel Džons, reprezentativka Bosne i Hercegovine: