INTERESANTNO

PARTIZAN SE VRAĆA U EVROLIGU? Stigle najnovije informacije - ovo su opcije za Željkovu ekipu i povratak u elitu!

Autor Nemanja Stanojčić

Ekipa Željka Obradovića bi mogla, bez obzira na rezultate iz ove sezone, naredne godine da bude deo Evrolige.

Izvor: MN Press

Zbog rata u Ukrajini je u problemu i evropska košarka. Evroliga je već suspendovala ruske klubove, najavljuju se i nove promene tabela, a sada stižu i nove informacije.

Prema najnovijim saznanjima Partizan bi naredne sezone mogao da se vrati u Evroligu, bez obzira na rezultate u ABA ligi i Evrokupu. Tako tvrdi pouzdani portal "Eurhoops".

Kako se navodi u njihovom tekstu Partizan je, uz Valensiju i Virtus iz Bolonje među glavnim kandidatima da popuni mesto nekog od ruskih klubova u narednoj sezoni.

"Deluje da se situacija u Ukrajini neće završiti u skorije vreme, što dovodi u pitanje učešće ruskih klubova u evropskim takmičenjima i daje dodatne opcije drugim timovima za sezonu 2022/23. Treba podsetiti i da od njih samo CSKA ima A licencu. Zenit i Uniks su dobili jednogodišnji ugovor i prema trenutnom stanju stvari mala je verovatnoća da će ponovo dobiti priliku sledeće godine. Virtus, Partizan i Valensija mogu da se kvalifikuju ako dođu do finala Evrokupa, ali čak i da to ne učine, postoji vrlo scenario dobijanja specijalne pozivnice", navodi se u tekstu.

Ističu da bi eliminacijom dva, a možda i sva tri ruska tima drugim klubovima "otvorili vrata".

"Monako je i dalje kandidat i za sledeću sezonu ako prođu u top8. Zenit je bio na dobrom putu da to učini, ali se dogodio rat u Ukrajini. Ima još mnogo koraka dok se dođe do priče o narednoj sezoni, ali je jasno da sva tri spomenuta kluba (Partizan, Valensija i Virtus) imaju materijal za Evroligu zbog tradicije, resursa i navijača", piše u tekstu.