BITKA TRAJE

ZVEZDA JE POBEDILA MAKABI, ALI NIJE POBEGLA: Olimpijakos nije pomogao crveno-belima, Španci nastavili seriju!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda je ostvarila veliku pobedu u Beogradu, ali su i drugi konkurenti uspeli da slave i da nastave borbu.

Izvor: MN Press

Napravila je Crvena zvezda veliki korak ka cilju, a to je plasman u top8 Evrolige. Međutim, nisu samo oni ostvarili dobar rezultat u četvrtak uveče.

Trijumf protiv Makabija je važan, pre svega zbog činjenice da je izraelski tim direktan konkurent u toj borbi, ali i zbog igra koju su prikazali crveno-beli. Drugi rezultati im nisu išli na ruku.

Glavni razlog toga je iznenađujući poraz Olimpijakosa, tima koji je bio veliki favorit. Alba ih je u Berlinu savladala (90:75). Na taj način se nemački tim uključio u trku za četvrtfinale.

Baskonija je Beograd napustil pognute glave, a onda je u razmaku od dva dana savladala Efes i Asvel i tako nastavila da prati crveno-bele u stopu. Zbog svega ovoga svi sa nestrpljenjem čekaju konačnu odluku Evrolige oko toga kako će se računati stanje na tabeli.

Najnovije informacije kažu da će to biti po procentu pobeda, što najviše odgovara Baskoniji, Makabiju i Fenerbahčeu, pošto oni imaju najviše mečeva sa suspendovanim ruskim timovima do kraja šampionata.

Prema tabeli bez rezultata protiv ruskih timova Zvezda je sedma sa skorom 11-12, ispred Makabija (11-11), Monaka (10-13), Albe (9-12), Fenerbahčea (9-13) i Baskonije (9-15). A, prema tabeli na kojoj su rezultati sa ruskim ekipama uračunati je Zvezda 10. (13-15), iza su Fenerbahče i Bajern sa po 12-13, Makabi (12-14), Alba (11-16), pa Asvel (9-18) i Baskonija (9-19)...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt