VARNICE

UDARIO POLJAK NA POLJAKA, ZBOG PUTINA I RUSIJE: Lojdov i Beronov saigrač na udaru - Sramota je što si ti kapiten!

Autor Milutin Vujičić

Kapiten ruskog kluba i reprezentacije Poljske na udaru.

Izvor: MN Press

Košarkaški klubovi iz Rusije izbačeni su iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini, a inostrani košarkaši su dobili priliku da raskinu ugovor bez ikakvih prepreka.

Tako je CSKA iz Moskve ostao bez najvećeg dela kadra, ali zanimljivo je da je Zenit - za sada - zadržao praktično sve. Svi košarkaši imaju vrlo dobre ugovore i ne isplati im se da menjaju posao usred sezone za manje, ali zbog toga trpe velike kritike, pre svih kapiten tima Mateuš Ponitka.

Poljski košarkaš je od 2019. godine u Sankt Peterburgu i jedan je od nosilaca tima, a zanimljivo je da ga je prvi napao bivši kolega iz reprezentacije Marćin Gortat.

Penzionisani centar ne slaže se sa odlukom Ponitke da ostane u Zenitu u trenutku dok tinja rat u Ukrajini, pa je bez dlake odlučio da prozove košarkaša jer zarađuje "krvav hleb". I ranije je Gortat znao da bude oštar prema saigračima iz reprezentacije, ali sada je otišao najdalje...

"Ponitka je oduvek bio individualista, doneo je odluku kakvu smo i očekivali od njega... Samo misli na sebe. Tužno je što je kapiten reprezentacije Poljske. Sada zaslužuje duplu kritiku zbog toga!", poručio je Gortat.

Prethodno su se u Zenit vratili još Bili Beron, Džordan Lojd, Aleks Pojtres i Tajson Karter.

Tagovi