DA LI JE U PRAVU?

PARTIZAN ZASLUŽUJE EVROLIGU PRE NEGO NEKI TIMOVI KOJI TAMO IGRAJU! Savić bez dlake na jeziku: Gubimo novac u Evrokupu!

Autor Milutin Vujičić

Cilj Partizana je da se vrati u Evroligu jer će na taj način uspeti da poveća prihode.

Izvor: MN Press

Sportski direktor Partizana Zoran Savić kritikovao je situaciju sa TV pravima u košarci u Evropi i poručio da umesto što pokušavaju da odu na "velika tržišta", čelnici Evrolige treba da se vrate korenima i da sport približe navijačima koji zaista i uživaju u njoj. Kao što je to bilo nekada...

Poručio je da Evroliga nema ništa od TV prava u Rusiji i Francuskoj, gde se košarka ne prati, dok je potpuno drugačija situacija u Srbiji koja trenutno daje samo jednog učesnik elitnog takmičenja.

"TV prava prave razliku u NBA ligi. Sve je više i više novca zato što je broj ulaznica ograničen...", kazao je Savić dodao da bi Partizan sigurno bio među tri kluba koji najviše profitiraju od navijača na tribinama, kao što je to trenutno slučaj sa Makabijem, Albom i Žalgirisom.

"Partizan zaslužuje Evroligu više nego neki timovi koji tamo igraju i imaju garantovanu licencu", dodao je Savić ne navodeći tom prilikom na koga je mislio.

Nada se da će Partizan doći do mesta u Evroligi preko ABA lige ili Evrokupa. Novi format drugog po kvalitetu takmičenja mu se dopada, ali ne i način na koji je organizovan plej-of pošto smatra da bi zbog jednog igrača koji je pozitivan pred finale - cela sezona mogla da padne u vodu.

"Svi gube novac u Evrokupu, pa i mi... Nije isto imati 17 utakmica i igrati protiv Reala, Barselone i Žalgirisa. Lakše je organizovati budžet kada igraš u Evroligi", dodao je Savić za "BasketNews".

Sportski direktor Partizana podseća i da košarkaši zarađuju danas manje nego pre 30 godina i da je to sve zbog TV prava koja su drastično pala u odnosu na devedesete, pa se pita kako će se to popraviti u budućnosti i na koji način će sport uspeti da preživi novo doba.