Lepo im je rekao

MNOGO JE LAKŠE DAVATI POENE U NBA NEGO U EVROLIGI! Luka Dončić sve objasnio Amerima: U Evropi se ceni tim i taktika!

Autor Nikola Lalović

Vrlo iskreno i vrlo jasno.

Izvor: Profimedia/MN Press

Luka Dončić je na meču sa Vašington Vizardsima ponovo bio neverovatan, a ovoga puta je ubacio čak 37 poena. Redovno uspeva da postiže veliki broj poena, a već u ruki sezoni u NBA je imao prosek od 21,2 poena. 

U sledećoj je prosečno beležio 28,8, u prethodnoj 27,7, a ove sezone po meču daje 28,1 poen na svakoj utakmici. Ipak, kao nekome ko je prošao kroz evropsku košarku, nije mu teško! 

Gostujući u podkastu NBA veterana Džej Džej Redika on je istakao da je u NBA mnogo lakše postizati veliki broj poena.

"Evropska košarka je mnogo više timska, tu ima mnogo više taktike. Mnogo je drugačije jer je teren manji, pravila nisu ista, a i faulovi se drugačije sude. Sve je drugačije i imate manje vremena", otkrio je Dončić. 

Ipak u NBA je skoncentrisan individualni kvalitet i to je ono što je presudno. Neke girače u Americi jednostavno nije moguće čuvati.

"Kada igrate u NBA postoje neki igrači koje je skoro nemoguće sačuvati. Zato je u NBA mnogo teže da se igra. Uvek kažem, lakše je postizati poene u NBA zbog drugačijih pravila, manje prostora i vremena koje imate u Evropi. Ali su u NBA mnogo bolji košarkaši", iskren je bio Slovenac.