Ne leže im

ZVEZDI NIŠTA NE IDE NA RUKU, ZATO MORA DA PREKINE CRNI NIZ: 6 poraza koji bole, 2 igrača koja fale - ali čeka se pobeda!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Crvene zvezde konačno moraju da slome otpor Berlinaca.

Izvor: M Press

Otkako je i zvanično objavljeno da ruski timovi neće igrati u nastavku Evrolige, rezultati nikako ne idu na ruku Crvenoj zvezdi. Makabi je savladao Real Madrid, a Monako je dobio Olimpijakos i sada su crveno-beli "ispod crte". Potrebna im je pobeda u Berlinu kako bi se vratili na mesto koje vodi u Top 8. 

A to neće biti lako! Od 20 časova gostuju Albi, timu koji je uspeo da naređa čak šest pobeda protiv ekipe sa Malog Kalemegdana. A sada će Dejan Radonjić morati da igra protiv izuzetno šuterski potentne ekipe bez svoja dva najbolja defanzivca.

Ostin Holins i Branko Lazić neće igrati protiv Albe, a plejmejker crveno-belih Nikola Ivanović prisetio se meča iz prvog dela sezone kada je u "Pioniru" Alba pobedila sa 15 razlike.

"Ulazimo u poslednji deo sezone, čeka nas period u kom je svaki sekund na terenu bitan i tako moramo da pristupimo i tom meču. U prvom delu sezone nismo igrali kako treba, igrali smo jako loše", rekao je on.

U prvom duelu ova dva tima u Evroligi Crvena zvezda je odnela pobedu, a onda su Nemci počeli redovno da ih pobeđuju. Sada su u seriji od šest uzastopnih pobeda nad crveno-belima, a Marko Simonović je pred meč objasnio zašto je ovaj tim toliko nezgodan.

"Jako su nezgodni. Mi smo bili u neugodnom momentu u tom prvom meču. Non-stop utrčavaju, protrčavaju, imaju Sikmu plejmejkera. Jeste četvorka, ali je plej. Znam šta sam rekao. Sikma fenomenalno nalazi spoljne i unutrašnje igrače. On je lider ekipe. Imaju dosta bekova koje trče, šutiraju. Sistem koji me podseća na Voriorse. Verovatno nisam u pravu, ali meni se tako čini", objasnio je on.

Sa 11 pobeda crveno-beli su trenutno deveti na tabeli Evrolige, a do kraja regularnog takmičenja čeka ih još četiri meča, od čega čak tri u gostima. Imaju pobedu manje i odigran meč manje od Monaka i u slučaju pobede izjednačili bi se sa ekipom Saše Obradovića.

Deluje da je sada najbolji mogući trenutak da se prekine crna serija, ali imaju li crveno-beli snage i kvaliteta za to?