Uživo

BOLAN PORAZ - ZVEZDA PALA POSLE DRAME! Crveno-beli izgubili u Berlinu, odmiču joj rivali za Top 8!

Crvena zvezda u Nemačkoj izgubili od Albe,nastavljena loša tradicija.

Izvor: MN Press

Bolan poraz Crvene zvezde u borbi za top8. Glavni konkurenti (Monako i Makabi) su pobedili, tako da su ovim rezultatom u Berlinu crveno-beli napravili korak dalje u meču koji je mogao da im znači za plasman u četvrtfinale. Bez Ostina Holinsa i Branka Lazića su doživeli i sedmi poraz u osmom duelu sa berlinskim timom.

Vodila se prava drama do samog kraja, srpski tim je nadoknadio dvocifren minus iz prvog dela, ali je pao u triler završnici - 74:70 (24:15, 13:20, 21:22, 16:13). Sada je ekipa Dejana Radonjića pod imperativom pobede u sledećem kolu. Moraju da savladaju Bajern u Minhenu inače će praktično ispasti iz trke...

Pitanje pobednika rešeno je tek u poslednjem minutu. Davidovac je na 40 sekundi pre kraja pogodio trojku, Sikma je dao oba penala, a posle tajm-auta Radonjića Volters nije uspeo da poentira.

Nedostatak energije i loša odbrana reketa su bili najveći problem Zvezde na startu. Kumađe, centar od 223 centimetra, je dominirao u reketu, ali je na to na početku odgovor imao Volters. Sve do momenta dok nije napravio nesportsku, pa je proradio Lo i doneo prvu dvocifrenu prednost domaćinu (24:14). Podatak da je prvi faul na meču Zvezda napravila tek u sedmom minutu najbolje oslikava dešavanja iz tog dela meča.

Posle petominutnih problema sa satom na startu drugog kvartala je razlika otišla do "+11" (28:17). Tada su na scenu stupili Dobrić i Davidovac, pogodili nekoliko bitnih trojki, a Volters je poenima doneo vođstvo u seriji od 15:3 (31:32). Mitrović je u poslednjem minutu promašio četiri slobodna bacanja, pa je tako nemački tim na pauzu ipak otišao sa vođstvom (37:35).

"Prva deonica je bila veoma loša, bili smo previše 'mekani', grešili, sedam minuta u drugoj deonici smo bili dobri, nadam se da ćemo to ponoviti u nastavku meča", poručio je Radonjić u pauzi između dva dela.

Treći kvartal protekao je u igri koš za koš i borbi između Loa i Voltersa. Njih dvojica su bili glavni u napadu ekipa, a najzanimljiviji momenti dogodili su se u završnici četvrtine. Kumađe je prvo dobio tehničku zato što je stavio prst preko usta i utišavao navijače Zvezde koji su pokušali da ga dekoncentrišu tokom izvođenja penala. Zatim je isti igrač napravio nesporstku ličnu u pokušaju da spreči zakucavanje Kuzmića, tako da je morao ranije u svlačionicu. Kuzmić je dao oba penala, ali su potom primili pet brzih poena, pa je Alba u poslednji kvartal ušla sa vođstvom (58:57).

Nije Zvezda koristila prednost u reketu posle isključenja Kumađea, napadi nisu išli na Kuzmića, pa je Radonjić vratio Mitrovića u igru. Alba je ušla u seriju, stekla je vođstvo zahvaljujući skokovima u napadu, pa je Davidovac pogodio trojku na 38 sekundi pre kraja (72:70). Sikma je potom dao oba penala, Radonjić je tražio tajm-aut, Volters nije pogodio...

ALBA: Lamers 2 (7sk), Smit 17 (3as), Šulte, Nikić, Kumane 7 (4sk), Timan, Sikma 13 (9sk), Lo 22 (4as, 4sk), Da Silva 2, Delou 2, Matisek 2, Zusman 7

ZVEZDA: Vajt 4 (2sk), Kuzmić 2 (4sk), Volters 1 (5as), Mitrović 5 (4sk), Ivanović 2, Kalinić 13, Dobrić 12, Simonović, Marković 3, Lazarević, Vudragović, Davidovac 11 (4sk)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
22:03

STRELCI

ALBA: Lamers 2 (7sk), Smit 17 (3as), Šulte, Nikić, Kumane 7 (4sk), Timan, Sikma 13 (9sk), Lo 22 (4as, 4sk), Da Silva 2, Delou 2, Matisek 2, Zusman 7

ZVEZDA: Vajt 4 (2sk), Kuzmić 2 (4sk), Volters 1 (5as), Mitrović 5 (4sk), Ivanović 2, Kalinić 13, Dobrić 12, Simonović, Marković 3, Lazarević, Vudragović, Davidovac 11 (4sk)

22:00

KRAJ

Utakmica je završena. Alba je pobedila - 74:70. Volters je promašio polaganje posle tajm-auta što je bio kraj...

Izvor: MN Press

21:55

39' - TROJKA DAVIDOVCA

Biće drame! Davidovac je pogodio trojku na 40 sekundi pre kraja - 72:70.

21:51

38' - DRAMA!

Još dva minuta do kraja Alba vodi -- 68:65!

Lo je bio polovian sa penala, pre toga je Dobrić poentirao.

Izvor: MN Press

21:46

36' - LO, PA KALINIĆ

Drama se nastavlja u Berlinu - 65:63.

Odlični potezi Maoda Loa, tajm-aut Radonjića pa koš Kalinića.

21:41

34' - NEREŠENO!

Na šest minuta do kraja je nerešeno - 61:61.

Davidovac je prekinuo prazan hod poenima, posle čega je Lo dao trojku. Kalinić je zatim forsirao previše, kasnio je sa šutom i promašio. Volters je potom sjajno pogodio posle prodora.

Izvor: MN Press

21:37

32' - NEMA POENA!

Dva minuta igre u poslednjem kvartalu, nema poena ni na jednoj strani - 58:57.

21:29

30' - KUMAĐE ISKLJUČEN, BIĆE DRAME

Alba ima prednost pred posledji kvartal (58:57).

Kalinić je fauliran, pa je stao na liniju za slobodna bacanja, jedan od sudija se spremao da mu doda loptu, tada se umešao Lamonika i pokazao da je faul na zemlji. Ivanović je zatim promašio, uhvatio je loptu, pa dodao do Kuzmića koji je fauliran. Sudije su gledale snimak i ustanovile da je nesportska lična. Kumađe je morao u svlačionicu, jer je dobio prvo tehničku, pa nesportksu. Kuzmić je dao oba penala, ali je Zvezda primila pet brzih poena do kraja...

Izvor: M Press

21:22

28' - KOŠ ZA KOŠ, TEHNIČKA ZA KUMAĐEA

Igra se koš za koš u ovim trenucima. Lo i Volters vode pravu košgetersku bitku - 53:51.

Kumađe je pogodio drugo slobodno bacanje, a navijači Zvezde koji su na tribinama su dobacivali sa tribina, on je stavio prst preko usta i utišao ih na taj način, Lamoniak mu je pokazao tehničku. Ivanović je pogodio dodatno bacanje.

21:15

26' - SERIJA GREŠAKA

Serija grešaka na obe strane, komplikuju i jedni i drugi na parketu - 47:46.

Izvor: M Press

21:11

24' - DOBRI POTEZI VAJTA, TROJKA MARKOVIĆA

Alba ima prednost i dalje (45:44).

Vajt je posel sjajnog poteza Markovića pokušao da zakuca, fauliran je na obruču, dao je oba penala. Zatim je promašio trojku, Mitrović je uhvatio loptu, a Vajt se ispravio i poentirao. Potom je i Marković dao trojku.

21:08

22' - MAJSTORIJA SIKME, PA MITROVIĆ

Drugo poluvreme je počelo, Alba ima prednost (41:37).

Sikma je poentirao iz veoma teške pozicije, pa je Mitrović ispravio promašaj Voltersa. Vajt je promašio ceo obruč u šutu za tri. Potom je Zvezda odigrala sjajnu odbranu, istekle su 24 sekunde za napad domaćina. Kalinić je izblokiran u reketu. Mitrović je promašio.

21:02

RADONJĆ ZNA ŠTA JE KLJUČ

U pauzi između dve deonice je Dejan Radonjić dao kratku analizu meča i naglasio šta može da bude ključ za uspeh.

"Prva deonica je bila veoma loša, bili smo previše 'mekani', grešili, sedam minuta u drugoj deonici smo bili dobri, nadam se da ćemo to ponoviti u nastavku meča", poručio je Radonjić.

20:53

STRELCI NA POLUVREMENU

ALBA: Lamers, Smit 10, Šult, Nikić, Kumađe 6 (4sk), Timan, Sikma 2 (5sk), Lo 12, Da Silva 2, Delou, Matisek 2, Zusman 3

ZVEZDA: Vajt, Kuzmić, Volters 12 (4as), Mitrović 1, Ivanović 1, Kalinić 7, Dobrić 8, Simonović, Marković, Lazarević, Vudragović, Davidovac 6

20:50

20' - POLUVREME, MITROVIĆEVE MUKE SA PENALA

Završeno je prvo poluvreme, Alba ima minimalnu prednost - 37:35.

Dobrić je pogodio trojku, pa je onda napravio bespotreban faul, što mu je treća lična, pa Radonjić mora da ga izvadi iz igre. Mitrović je promašio oba slobodna bacanja, pa je Lo poentirao. Potom je Mitrović promašio nova dva slobodna bacanja, četiri ukupno. Marković je zatim sjajno ukrao loptu, ali nije pogodio trojku uz zvuk sirene.

Izvor: M Press

20:43

18' - ZVEZDA JE POVELA!

Zvezda je uspela da nadomesti 11 poena zaostatka (28:11) i da povede (31:32). Dobrić je zatim faulirao Loa koji je promašio oba penala. Crveno-beli vode.

20:37

16' - VOLTERS SPUŠTA MINUS

Odlična odbrana Crvene zvezde, pa poeni Voltersa koji spušta zaostatak - 31:27.

Izvor: MN Press

20:32

13' - KALINIĆ FORSIRA, TROJKA DAVIDOVCA

Posle oko pet minuta čekanja je meč nastavljen. Zvezda nije uspela da poentira u tom prvom napadu, a Alba čuva prednost - 28:20.

Kalinić forsira previše, šutira preko trojice i promašuje. Ivanović je prvo izgubio loptu, pa je ukrao odmah, iskupio se, a Kalinić poentira u kontri. Davidovac pogađa trojku i smanjuje minus.

20:26

11' - GREŠKA I ČEKANJE

Početak druge četvrtine obeležila je jedna greška. Zvezda je ukrala loptu, krenula u kontru, sudije su se oglasile. Sat nije krenuo. Usledilo je gledanje snimka da se ustanovi kome će lopta pripasti. Usledilo je čekanje sa kalibracijom semafora i sata. Pa je tražen TV tajm-aut.

20:20

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Zvezda je u zaostatku posle prve četvrtine - 24:15.

Lo je pogodio trojku za dvocifrenu prednost (24:14). Ivanović je bio polovičan sa penala, pa je Lazarević faulirao Loa u prodoru. Dobra odbrana Zvezde, Marković je šutirao sa oko osam metara za tri, lopta je završila na prvom obruču.

Izvor: MN Press

20:14

18' - NESPORTSKA VOLTERSA

Prvi faul je Zvezda napravila u sedmom minutu utakmice, a preko Kuzmića, a potom je Volters u pokušaju da prseče kontru napravio nesportsku ličnu - 19:13.

Lo se razigrao, pogodio je trojku, pa je dao oba slobodna bacanja. Alba je za osam minuta meča dala tri trojke.

20:10

6' - KALINIĆEVI POENI

Kalinić je bio polovičan sa penala, pa je posle ukradene lopte bio najbrži u kontri i pogodio za vođstvo - 9:11.

Izvor: M Press

20:04

4' - SERIJA VOLTERSA

Zvezda odgovara preko Voltersa, dao je šest od osam poena srpskog tima, pogodio je i Dobrić koji je posle toga imao sjajnu blokadu (6:8).

20:02

2' - KUMAĐE PRAVI PROBLEM

Na početku meča centar Albe Kumađe pravi probleme Zvezdi u napadu, dao je sva četiri poena svog tima (4:2). U Zvezdi je poene dao olters.

19:55

PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci: Volters, Dobrić, Kalinić, Vajt, Kzmić.

19:30

RADONJIĆ: MORAMO DA SE ADAPTIRAMO

Uoči meča sa Albom trener Zvezde Dejan Radonjić je naglasio da će adaptacija biti ključ.

"Potrebno je da se adaptiramo situaciju u kojoj se nalazimo. Ostali smo bez dva važna igrača, pre toga smo imali dobru situaciju gde smo bili u dobrom ritmu. Protivnik je dobar, ima dobar potencijal, igraju dobro, kadri su da igraju na visokom nivou, sa puno trčanja i dobrih elemenata i odbrana na koju moramo da se prilagodimo", rekao je Radonjić.

Izvor: MN Press

19:03

NEMA HOLINSA I LAZIĆA

Na ovoj utakmici Dejan Radonjić ne može da računa na Ostina Holinsa i Branka Lazića koji su povređeni.

Izvor: MN Press

18:40

ZVEZDA SE BORI PROTIV TRADICIJE

U ovom meču će se Zvezda boriti i protiv tradicije. U dosadašnjih sedam mečeva sa Albom je dobila samo jedan, prvi. Od tada je nemački tim šest puta slavio.

18:31

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Ukratko

  • Crvena zvezda izgubila od Albe
  • Bolan poraz u borbi za top8
  • Nemački tim im ne leži
učitaj još +