Košarka

ZVEZDA POČINJE NEDELJU ODLUKE! Na startu je čeka rival koga pamti po DRAMI i po "minus 18"

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli će u narednih sedam dana odigrati tri utakmice

Izvor: MN Press

Posle tesnog poraza protiv Albe u Berlinu, košarkaši Crvene zvezde igraju u ponedeljak meč 24.kola regionalne lige protiv ekipe Krke iz Novog Mesta. Utakmica se igra od 18 časova u hali Aleksandar Nikolić i predstavlja i uvertiru pred dva vezana evroligaška gostovanja ekipama Bajerna (petak) i Žalgirisa (nedelja, zaostala utakmica).

Iako će to biti utakmice odluke kada je u pitanju Zvezdina borba za plasman u Top 8, prethodni meč protiv Krke poziva crveno-bele na oprez. Ekipa Dejana Radonjića slavila je tada u Novom Mestu poenima Nikole Kalinića u završnici nakon što se vratila iz 18 poena minusa. U odnosu na taj meč, Zvezda sada neće moći da računa na povređeni trio Ostin Holins - Branko Lazić - Maik Cirbes.

"Imali smo teško gostovanje u Berlinu, a prethodna dva dana iskoristili smo da se osvežimo i pripremimo za naredne utakmice. I dalje smo nekompletni, jesmo favorit koji želi bodove u utakmici u ponedeljak, ali dobro je prisetiti se prve utakmice u Novom Mestu i to nam je bilo jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Zato želimo da odigramo motivisano i ozbiljno od starta, da opravdamo ulogu favorita, i dodjemo do pobede za početak još jedne vrlo teške nedelje i dva EL gostovanja koja nam slede u Minhenu i Kaunasu", rekao je trener crveno belih Dejan Radonjić.

Luka Mitrović takođe je podsetio na prethodni meč protiv Slovenaca: "Imamo ulogu favorita u ovom meču, ali to moramo da opravdamo i dobrom igrom na terenu. Znate kako smo došli do pobede u Novom Mestu posle mnogo borbe i velikog zaostatka. Ta utakmica ispostavilo se bila je jedno od najvećih iskušenja u dosadašnjem toku lige. Zato želimo da dobro uđemo u meč, opravdamo ulogu favorita i dođemo do pobede".

Ovo će biti 28. duel dva tima u regionalnom takmičenju, crveno-beli imaju 21. pobedu, a saopštili su da se karte za ovu utakmicu prodaju od četvrtka, kao i za meč sa Anadolu Efesom koji je na programu 8.aprila. Meč u hali Aleksandar Nikolić igra se od 18 časova.